Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2009 08:48

Томенко просить СБУ розібратися з дорученнями Черновецького

Віце-спікер Микола Томенко звернувся до СБУ з проханням розслідувати факти достовірності доручень за підписом голови КМДА Леоніда Черновецького, які порушують чинне законодавство.

Томенко нагадав, що у ЗМІ була опублікована низка розпоряджень Черновецького, які носять незаконний характер. У якості прикладу він навів два документи, які містять підпис голови КМДА, печатки та всі вихідні і вхідні дані.

Перше розпорядження адресоване заступнику мера Володимиру Головачу.

"Головачу - по всем структурам, клубам для молодежи спортивным, которые сегодня пикетировали здание мэрии, провести полную проверку их деятельности. Если хорошие - оставим, если воры и жулики - будем работать. Забрать у них всю базу данных, кто у них обучается. Через 0-51 обзвонить, какие деньги они собрали и за что. И должить мне в течении двух дней".

Друге розпорядження передбачає, "всем замам, всем советникам придумать оригинальные письма по всем случаям помощи малообеспеченным, по платежам каким-то, социальным, например, как Берзина, немедленно направить каждому, мне, например по слону. Слон Вася поздравляет Вас с праздником 8 марта и желает счастья".

Томенко надіслав до СБУ всі наявні документи і переконаний, що це відомство має дати свою оцінку щодо їх достовірності.

"Служба безпеки України має встановити чи ці документи дійсно є оригіналами, які підписував голова КМДА, чи хтось в Київській міськадміністрації "майстерно" їх копіює, прикриваючись ім"ям Черновецького", - сказав заступник голови ВР.

Однак у мерії оприлюднені в ЗМІ "документи для службового користування", які начебто виходили за підписом Черновецького називають несправжніми.

Заступник голови КМДА - керівник апарату Броніслав Стичинський аргументує це тим, що у журналах реєстрації офіційних документів Київської міської державної адміністрації не зазначені номери представлених в ЗМІ доручень.

"Є багато причин вважати оприлюднені в ЗМІ документи не справжніми. По-перше, весь документообіг в Київській міській державній адміністрації ведеться виключно українською мовою. По-друге, форма документів абсолютно не відповідає установленим правилам. В ЗМІ публікуються неякісні знімки саме копій документів, ніхто з журналістів не пред"явив оригіналу з особистим підписом мера. Не секрет, що ксерокопію легко сфабрикувати", - сказав Стичинський.

Він відзначив, що оприлюднення в ЗМІ подібних, за його твердженням, "сфабрикованих доручень", очевидно, мало на меті дискредитувати столичну владу.

У той же час, київський БЮТ ініціює розгляд на сесіях районних у місті Києві рад питання про висловлення недовіри міському голові Леоніду Черновецькому, про це повідомили у прес-службі фракції Блоку Юлії Тимошенко у Київській міській раді.

"Районні депутати найбільш наближені до киян та їхніх щоденних проблем і найкраще знають настрої мешканців столиці, тому саме через них потрібно розпочинати реальний процес оновлення столичної влади. Тому що той правовий, фінансовий та соціальний хаос, у якому останні місяці живе Київ – без бюджету, без антикризової програми та й взагалі без стратегічного бачення – людям остаточно набрид", - прокоментував ситуацію голова ради БЮТ у Києві Анатолій Семинога.

"Київ – без бюджету людям остаточно набрид"

Семинога також не виключив, що позиція районних рад буде врахована Тимчасовою слідчою комісією з розслідування порушення Конституції і законів посадовцями Київської міської ради і Київської міської державної адміністрації, яка була створена Верховною Радою України 19 лютого 2009 р.

Окрім того, депутати Шевченківської районної у місті Києві ради ініціюють проведення місцевого референдуму, де киянам запропонують висловити свою позицію щодо міського референдуму про недовіру Черновецькому.

Відповідне рішення було прийнято 26 лютого на пленарному засіданні сесії районної ради. Депутати створили робочу групу, яка займатиметься підготовкою і проведенням референдуму, визначенням дати його проведення. На переконання депутатів Шевченківської райради, у Києві склалася ситуація, яка ставить столицю на межу виживання.

Як повідомлялось раніше, у робочому графіку президента України Віктора Ющенка на наступний тиждень заплановано проведення спеціальної наради, на якій передбачається заслухати звіт керівництва Київської міської державної адміністрації, голів районних держадміністрацій щодо стану справ у столиці.

Глава держави хоче особисто почути від столичної влади висновки щодо виконання нею бюджету, фінансування програм життєдіяльності мегаполісу, розвитку інфраструктури міста, взаємин із малим і середнім бізнесом. Буде заслухано обґрунтування останніх ініціатив КМДА із запровадження нових місцевих податків і зборів, які викликали різкий негативний резонанс у киян.

За матеріалами Українська правда, Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Томенко просить СБУ розібратися з дорученнями Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути