Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 16:57

Токіо визнане "найделікатеснішим" містом світу

Місто Токіо обійшло Париж, Лондон і Нью-Йорк, офіційно ставши "найделікатеснішим" містом у світі.

Французька компанія Michelin, знаменита своїми ресторанними гідами, вчора удостоїла столицю Японії цього почесного звання. У першому гідові Michelin по Токіо в цілому вісім ресторанів отримали по три зірки.

А 150 ресторанів міста отримали як мінімум по одній зірці. Крім традиційних суші-ресторанів, у список потрапили також три заклади, де подають знамениту отруйну рибу фугу, яку готують спеціальні майстри.

Число ресторанів, що отримали зірки (у Парижі і Лондоні їх 148), вивело Токіо на перше місце в світі. Тим часом самі жителі Токіо навряд чи будуть здивовані. Мистецтво їжі є в Японії національною особливістю і приготування ідеальної страви розглядається як продовження національної філософії "монозукурі", тобто "роботи речей".

Якість інгредієнтів також грає роль: у Токіо розташований найбільший рибний ринок в світі, а в сусідніх префектурах знаходяться одні з кращих в світі сортів м"яса, а також фруктів і овочів. Десятки журналів і приблизно половина телеефіру в прайм-тайм так чи інакше пов"язані з їжею. Багато передач присвячено виключно тому, щоб тримати глядачів в курсі, які нові ресторани відкриваються в Токіо кожного тижня.

Найбільшим відкриттям була не стільки якість їжі в Токіо, скільки кількість ресторанів. 150 закладів, які отримали зірку, були відібрани зі списку з 190 тис ресторанів, який п"ять європейських і японських інспекторів потім скоротили до 1500. Потім протягом 18 місяців інспектори анонімно навідувалися в ці заклади і давали їм оцінку, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Токіо визнане "найделікатеснішим" містом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути