Ексклюзиви
пʼятниця, 08 вересня 2017 11:49

Тканина за $30: показали, скільки коштує одяг священиків

  Окрім українських брендів, у настоятеля у гардеробі є пальто від всесвітньо відомого бренду Burberry. Фото: tsn.ua
Окрім українських брендів, у настоятеля у гардеробі є пальто від всесвітньо відомого бренду Burberry. Фото: tsn.ua

Намісник Києво-Печерської лаври владика Павло відвідав Український тиждень моди. За його словами, він вперше прийшов на модний показ. Хотів подивитися показ знайомої дизайнерки Олени Голець.

Про це розповідає tsn.ua.

За словами намісника Києво-Печерської лаври, Олена Голець шиє одяг і йому, і багатьом семінаристам. Робить це безкоштовно. Семінаристам шиє пальта, костюми, сорочки. Владика Павло замовляє футболки під підрясник, світський одяг і взуття.

"Олена в мене не бере ні копійки. Я звертаюся до неї часто. Кажу: "Лєночка, там є діти, які хлопчики, дівчата – я пришлю до вас. Я дуже прошу – зараз назбираю кошти". Вона каже: "Ще я тільки не брала із церкви гроші". Вона ніколи не брала кошти", - говорить священнослужитель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побилися священики Московського і Київського патріархатів

Владика Павло каже, що йому більше до вподоби одяг вітчизняних виробників, але у нього є також пальто від елітної марки Burberry. Його подарував покійний митрополит Володимир майже 20 років тому. Ціна пальта може сягати 50 тис. грн.

Настоятель лаври не знає, скільки коштує одяг, який він носить, але від цін на дизайнерський одяг йому страшно. Проте знає, скільки коштує тканина.

"У лаврі є свої майстерні. Знаю, скільки коштує метр тканини. Починаючи від 10 євро – отакі, як у мене (показує на свою рясу. – Ред.). Церковна тканина буває по 25-35 доларів. Я беру її за кордоном. У нас не випускають цього", - каже він.

В Одесі раніше засуджений житель Хмельницької області обікрав храм Святої Марії Магдалини УПЦ МП. Злодій забрав золотий ланцюг, хрест з розп'яттям, золотий браслет, наручний годинник Patek Philippe за 15 тис. грн і iPhone 6. Збиток становить 143 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Тканина за $30: показали, скільки коштує одяг священиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути