неділя, 18 вересня 2011 14:33

Тисяча ізраїльтян голяка позувала на березі Мертвого моря
16

Фото: Фото: newsru.co.il

Скандально відомий американський фотохудожник Спенсер Тунік в суботу, 17 вересня, провів чергову масову голу фотосесію - цього разу за участю 1000 ізраїльтян на березі Мертвого моря, повідомляє NEWSru Israel.

Декларованої ідеєю проекту було "спасіння душі" Мертвого моря. За задумом Туніка, організована їм фотозйомка допоможе Мертвому морю бути визнаним одним із сучасних семи чудес світу. Перемога в міжнародному конкурсі дозволить знайти кошти для порятунку Мертвого моря від обміління.

Добровольців і журналістів доставили на місце близько 4 години ранку. Приблизно через півгодини Тунік вийшов до учасників проекту, і був зустрінутий оплесками. Він ще раз нагадав всім, що пити воду з Мертвого моря не можна, як не слід і пірнати з головою в цю. Про всяк випадок, неподалік від місця зйомок чергувала бригада лікарів (за весь час допомога була потрібна лише кільком людям).

Зйомки почалися на світанку, близько 6 ранку. Натовп голих людей занурилася у воду. Тунік, що стояв на спеціальній платформі, "командував парадом" через мегафон. У цей час над пляжем з'явився перший літак, який шумом мотора явно заважав роботі бригади Туніка. Але організатори пояснили, що їм відомо, звідки цей літак, і його присутність було погоджено заздалегідь.

Однак потім один за одним з'явилися чотири мотопараплана і ще один літак, які стали кружляти над пляжем. Організатори у відповідь на питання журналістів, висловили припущення, що це - "просто цікаві", але визнали, що нежданий "повітряний флот" дуже заважає Туніку.

Тунік знімав у воді і на суші. Зйомки тривали приблизно до 8 ранку. Нестандартними для його живих інсталяцій були тільки зйомки у воді - учасники позували "стоячи" і "лежачи", що у водоймі з менш солоною водою зробити було б неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Тисяча ізраїльтян голяка позувала на березі Мертвого моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути