середа, 04 листопада 2009 10:40

Тимошенко почала ліквідовувати аптеки-спекулянти

Тимошенко почала ліквідовувати аптеки-спекулянти

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко просить Міністерство охорони здоров"я сьогодні почати процес анулювання ліцензій тих аптек, в яких завищені ціни на ліки. Про це вона заявила під час селекторної наради.

Тимошенко зазначила, що сьогодні на селекторній нараді про перевірку аптечних установ відзвітують керівники Державної податкової адміністрації, Державної комісії з контролю за цінами та Державної комісії з контролю за якістю лікарських засобів.

"Я просила б Міністерство охорони здоров"я за даними податкової, Держкомісії з контролю за якістю лікарських засобів, Антимонопольного комітету сьогодні почати процес позбавлення ліцензій тих аптек, які перейшли межу. Досить знущатися над країною", - підкреслила вона.

Проконтролювати цей процес Тимошенко доручила першому віце-прем"єрові Олександру Турчинову.

У той же час, глава українського уряду повідомила, що вже попросила Міністра закордонних справ ПетраПорошенка сприяти оптовим постачальникам лікарських засобів в закупівлі препаратів за кордоном "за пандемічними цінами".

Нагадаємо, перевірку аптек Державна податкова адміністрація, Державна цінова інспекція і Державна інспекція з контролю за якістю лікарських засобів почали з понеділка за дорученням Кабінету Міністрів України.

Аптеки перевіряють на наявність у них мінімального пакету медичних препаратів і на предмет зловживань у сфері ціноутворення на них.

Учора Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко з трибуни Верховної Ради звернулася до Генеральної прокуратури з проханням притягати до кримінальної відповідальності власників аптек, які завищують ціни на ліки в період епідемії.

ЛІГА.net

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почала ліквідовувати аптеки-спекулянти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути