Ексклюзиви
середа, 26 серпня 2009 15:26

Тимошенко хоче нових адміністраторів у "Надра Банку" і "Укрпромбанку"

Тимошенко хоче нових адміністраторів у "Надра Банку" і "Укрпромбанку"
Кабінет міністрів України пропонує Національному банку призначити нових тимчасових адміністраторів у "Надра Банку" і "Укрпромбанку". Про це мовиться в прийнятому сьогодні на засіданні Кабміну відкритому листі-зверненні до НБУ, заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції.

"Ми звертаємося з проханням розглянути призначення нових адміністраторів в "Укрпромбанк" і "Надра Банк", - сказала Тимошенко додавши, що уряд вже направив на затвердження НБУ свої кандидатури на ці посади.

Крім того, в листі міститься пропозиція про переведення активів і пасивів проблемних банків у державні Ощадбанк і "Укрексімбанк". "Вони зможуть налагодити роботу з клієнтами, які будуть задоволені, а ці банки потрібно ліквідовувати", - сказала прем"єр. Вона відзначила, що нинішні тимчасові адміністратори в "Надра Банку" і "Укрпромбанку" до цих пір не забезпечили виконання завдань щодо зовнішньої кредиторської заборгованості. "Без цього ми як уряд не можемо зайти в ці банки. Ми не можемо купувати кота в мішку, не знаючи, що там робиться", - відзначила прем"єр.

У свою чергу в.о. міністра фінансів Ігор Уманський повідомив журналістам, що Кабмін пропонує НБУ призначити своїх представників в тимчасовій адміністрації як заступників глави тимчасової адміністрації, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче нових адміністраторів у "Надра Банку" і "Укрпромбанку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути