Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2019 20:05

Тікали від переслідування: на кордоні затримали подружжя із Росії

Тікали від переслідування: на кордоні затримали подружжя із Росії
На українському кордоні затримали росіян, які тікали від політичного переслідування. Фото: Рravda

На українсько-російському кордоні затримали сімейну пару, яка тікала з Росії через політичні переслідування.

Подружжя затримали відразу після незаконного перетину державного кордону. Про це повідомляє відділ комунікацій Державної прикордонної служби.

"Затримані повідомили, що вони оминувши російські пункти пропуску, втікають з Росії через їх переслідування в РФ з метою отримання політичного притулку в Україні. В ході бесіди чоловік розповів, що понад десять років займався прибутковим бізнесом, а саме - продажом автомобілів, через що піддавався постійному тиску та примусу сплачувати данину від начальника одного з РУВД міста Москви. У 2010 році він був змушений закрити свій бізнес через постійні погрози та створення штучних перепон від представників влади", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки росіян не пустили в Україну з початку року - статистика

Також росіянин розповів, що займався критикою керівництва РФ і через це йому почали погрожувати.

"Росіянин розповів, що створив свою інтернет-сторінку на якій, здебільшого, висловлював незадоволення діючою владою РФ, негативно висловлювався щодо анексії Криму і дій РФ на міжнародній арені та рекламував інших російських опозиційних блогерів. Через його відкрите невдоволення діями Росії, яку вона проводить на території України, ухвалення в РФ законів про фейки, заборону критики влади і коментування трагедії Боїнгу MH-15, з 2014 року на адресу опитуваного та членів його сім'ї почали надходити погрози з вимогою видалити опубліковані матеріали", - зазначили прикордонники.

У зв'язку з цим подружжя вирішило в незаконний спосіб потрапити на територію України і попросити політичного притулку. Наразі правоохоронці проводять перевірочні заходи.

Російські паспорти, які видають жителям Донбасу, не мають чинності на всій території Росії. Документи мають позначку "обмежені можливості" та чинні лише у межах Ростовської області.

Зараз ви читаєте новину «Тікали від переслідування: на кордоні затримали подружжя із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути