Ексклюзиви
субота, 12 лютого 2011 13:47

Тігіпко хоче, щоб більше інвалідів ходило на роботу

Тігіпко хоче, щоб більше інвалідів ходило на роботу

Соціальна адаптація інвалідів, створення для них гідних умов життя і праці є надзвичайно важливим завданням держави. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час наради, присвяченій вирішенню проблем інвалідів.

За словами Тігіпка, реалізація цього завдання вимагає системних рішень, які напрацьовуватимуться за участю представників громадських організацій інвалідів, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Він також зазначив, що національний план дій у цій галузі повинен базуватися на принципах Конвенції з прав інвалідів ООН, до якої приєдналася Україна. "Ключові права інвалідів гарантовані державою. Головне - чітке виконання відповідного законодавства, яке вже діє в Україні", - зазначив віце-прем'єр.

Дуже значним він вважає створення умов для реалізації інвалідами права на працю. "Коли людина працює, вона відчуває відповідальність за свою справу, вона включена в суспільне життя. В Україні 2,6 млн. інвалідів, чверть з них працює. Уряд вживатиме всіх необхідних заходів, щоб інваліди не відчували дискомфорту в повсякденному житті й праці", - заявив Тігіпко.

За підсумками наради були створені чотири робочі групи, які займатимуться підготовкою змін у законодавство та нормативні акти, модернізацією системи надання пільг, вирішенням проблем інвалідів та поліпшенням комунікації між інвалідами та суспільством.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко хоче, щоб більше інвалідів ходило на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути