пʼятниця, 27 жовтня 2017 12:17

Теракт в Києві: загиблий підполковник Морміль

Теракт в Києві: загиблий підполковник Морміль
Підполковник Михайло Мормиль 40 разів судився з МВС / фото: Нацполіція

Колишній підполковник міліції Михайло Морміль, який став випадковою жертвою вибуху в Києві, протягом тривалого часу судився з Міністерством внутрішніх справ.

У Єдиному держреєстрі судових рішень можна знайти понад 40 позовів Морміля проти МВС та різних структур міліції і поліції за період 2011-2017, пише на Facebook журналістка Ольга Худецька.

"В 2010 році Морміль працював на посаді інспектора відділу реєстраційно-екзаменаційної роботи управління Державної автомобільної інспекції Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві. 28 жовтня 2010 року на нього надійшла скарга. Службове розслідування показало: він припустився "помилки" і видав дублікат недійсної довіреності. Завдяки якій невідомі зняли з реєстрації Toyota Avensis, позбавивши справжнього власника права власності на неї. Після розслідування Морміля звільнили 29 грудня 2010 року наказом міністра внутрішніх справ. Однак він подав до суду – і виграв всі три інстанції".

Зокрема найвища інстанція – суддя Амєлін Вищого адмінсуду – постановив, що дисциплінарне покарання у вигляді звільнення має відбуватись в певний строк, і тут він був прострочений. Що стало підставою для визнання звільнення незаконним у цій інстанції", – з'ясувала Худецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про теракт і хто такий Мосійчук - всі подробиці в одному матеріалі

МВС у суді просило скасувати рішення попередніх інстанцій про поновлення Морміля на роботі. Міністерству суд у цьому проханні відмовив і залишив все в силі рішенням 24 липня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замах на Мосійчука: у загиблого підполковника залишилася хвора мати

Вибух у Києві ввечері 25 жовтня міг бути спрямованим проти полковника Михайла Морміля. Таке припущення висловила юрист-кримінолог Ганна Маляр. Морміль проживав у тому ж будинку, де розташований телеканал "Еспресо". На відео видно, що за кілька секунд до вибуху Морміль ішов у напрямку свого під'їзду, навпроти якого стояв мопед із закладеною вибухівкою. У той же час політолог Бала, нардеп Мосійчук та його охоронець Кушнір виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку. Вибух пролунав, коли найближче до мопеда був Морміль.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Києві: загиблий підполковник Морміль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути