пʼятниця, 27 жовтня 2017 10:18

Кримінолог озвучила несподівану версію вибуху на Солом'янці

Кримінолог озвучила несподівану версію вибуху на Солом'янці
Михайло Мормель

Вибух у Києві ввечері 25 жовтня міг бути спрямованим проти полковника Михайла Мормеля.

Таке припущення висловила юрист-кримінолог Ганна Маляр, пише "Громадське радіо".

"На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру знаходиться саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Михайло Мормель. — Gazeta.ua). А сам Мосійчук, Бала були на певній відстані. Якщо є посягання на конкретну особу, то вибухівку підкладають у той транспортний засіб, у якому ця особа їхатиме. Якщо ця вибухівка підкладається в мопед, мотоцикл і таке інше, то планується, що людина буде проходити повз", — сказала Маляр, аналізуючи відео з камери спостереження.

Мормель проживав у тому ж будинку, де розташований телеканал "Еспресо". На відео видно, що за кілька секунд до вибуху Мормель ішов у напрямку свого під'їзду, навпроти якого стояв мопед із закладеною вибухівкою. У той же час політолог Бала, нардеп Мосійчук та його охоронець Кушнір виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку. Вибух пролунав, коли найближче до мопеда був Мормель.

За повідомленнями прокуратури, вибухівка була з дистанційним керуванням. Вона спрацювала не в запрограмований час, а тоді, коли цього захотів зловмисник.

Друг загиблого Руслан Болгов повідомляв, що Мормель хвилювався за своє життя і казав, що за ним стежать.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпілій від вибуху у Києві дістали з голови металеву кульку

Увечері 25 жовтня біля редакції телеканалу "Еспресо" на вул. Адама Міцкевича у Києві стався вибух. Троє постраждалих від вибуху перебувають у лікарні - серед них народний депутат Ігор Мосійчук і політолог Віталій Бала. Ще дві людини загинули - охоронець нардепа Руслан Кушнір та Михайло Мормель, який проходив поруч.

Однією з основних версій події у прокуратурі вважають замах на вбивство Мосійчука, організований спецслужбами Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Кримінолог озвучила несподівану версію вибуху на Солом'янці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути