Ексклюзиви
субота, 29 травня 2010 11:12

Тепле літо почнеться за два тижні

Тепле літо почнеться за два тижні

Українські метеорологи скептично ставляться до прогнозу Національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) щодо найспекотнішого за останні 130 років літа 2010-го.

"Ми не очікуємо спекотного літа. Наші дослідження не підтверджують гіпотез про спекотне літо", - заявила у коментарі Gazeta.ua доктор фізичних наук Вазіра Мартазінова, завідувачка відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту.

"Тепле літо почнеться в середині червня і до середини липня триматиметься звична для цієї пори температура. Погода не буде такою жаркою, як прогнозують американці. Та й у Європі теж буде звичайне літо", - розповіла експерт.

Колишній заступник міністра аграрної політики Віктор Пабат при цьому додає:

"Маючи певний досвід спостережень, можу сказати, що весна видалася не такою, як хотілося б – рання і затяжна. Не хочу забігати наперед, але врожаю великого не буде пізніх культур, особливо кукурудзи. Аграріям доведеться хватати з поля озимі культури і ранні культури, щоби забезпечити продовольчу безпеку держави. Якщо, не дай Боже, буде посуха, то це загрожує відсутністю продукції рослинництва і тваринництва, якої і так мало. Рослинництво просто загине. Ринок України буде насичено іноземною продукцією, яка за якістю буде гірше вітчизняної. А вітчизняна продукція буде знищена як така".

Зараз ви читаєте новину «Тепле літо почнеться за два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути