понеділок, 30 серпня 2010 10:01

Тіло американця пролежало в канадських горах 21 рік

Тіло американця пролежало в канадських горах 21 рік

У канадській провінції Альберта знайдено тіло американського альпініста Уільяма Холланда, який зник 21 рік тому. Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеві ЗМІ. Двоє мандрівників виявили труп Холланда в Скелястих горах близько двох тижнів тому, проте відомо про це стало тільки зараз.

Американський альпініст зі штату Мен зник в канадському національному парку Банф в 1989 році. Під час сходження на одну з гір 38-річний чоловік зірвався і впав з висоти близько 300 метрів. Його партнери повідомили про те, що сталось, рятувальникам, проте пошуки альпініста були припинені наступного дня через сходження лавини.

Канадські ЗМІ повідомляють, що тіло Уільяма Холланда і вся його екіпіровка добре збереглися. Це пояснюється тим, що труп альпініста довгий час був заморожений. Його вдалося виявити лише тоді, коли лід розтанув.

Журналісти відзначають, що вибраний Холландом маршрут вважається дуже небезпечним. За їхніми словами, в цьому районі загинуло багато альпіністів.

Як писала раніше Gazeta.ua, 31 липня один з групи українських альпіністів під час підкорення гори Таджикистану зірвався у прірву разом з усім спорядженням.

Лише через кілька днів українці зустріли іншу групу альпіністів, яка зв'язалася з таджицькою владою. 12 серпня вранці гелікоптер Міністерства оборони Таджикистану знайшов українців. Один з них був госпіталізований, другий альпініст відправився з рятувальниками для допомоги в пошуку товариша, який зірвався зі скелі. 15 серпня було знайдено його тіло.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Тіло американця пролежало в канадських горах 21 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути