вівторок, 18 вересня 2007 19:52

Тбілісі назвав російських миротворців "окупантами"

У "відкритій агресії" звинуватив Росію Держміністр Грузії з Євроінтеграції Георгій Барамідзе і заявив, що її поведінки є проблемою для всієї Європи.

"Неврегульовані конфлікти на території Грузії і відкрита російська агресія проти суверенної держави є не тільки проблемою грузино-російських двосторонніх відношень, але і безпеки всієї Європи", - заявив Барамідзе у вівторок.

"Питання в такому ракурсі" обговорюватиметься в ході Генеральної Асамблей ООН, яка починає 18 вересня працювати в Нью-Йорку. Для участь в засіданні Генассамблеї ООН в США відправиться делегація Грузії на чолі з президентом Михайлом Саакашвілі, який виступить перед учасниками форуму.

Барамідзе не став говорити про деталі майбутнього виступу президента і розкривати ті теми, які підніматиме Саакашвілі. Проте відзначив, що власті країни зроблять все для мирного відновлення територіальної цілісності Грузії. "Для цього нам потрібна міжнародна підтримка", - заявив держміністр.

Головною ж проблемою Грузії Барамідзе назвав "наявність окупаційних військ у вигляді російських миротворчих сил". "Після появи в Грузії російських військових, ми перманентно піддаємося агресії з боку північного сусіда", підкреслив він.

Тим часом апарат держміністра Грузії по врегулюванню конфліктів иступіл у вівторок із звинуваченнями в адресу командувача Змішаними силами з підтримки миру (ЗСПМ) в зоні грузино-осетинського конфлікту генерал-майора Марата Кулахметова.

"Грузинська сторона принципово закликає командувача припинити політичні спекуляції і виконувати свої прямі обов"язки з викоріненню дій незаконних озброєних формувань на контрольованій де-факто властями території", - мовиться в заяві апарат госминистра. Грузія виразила крайню заклопотаність у зв"язку з "розгулом незаконних озброєних формуванні" в зоні конфлікту і нагадала про черговий напад 15 вересня у села Кнольові. У його результаті тяжко поранений мирний житель 34-річний Паата Хачапурідзе, наголошується в документі.

Спільний моніторинг, завірений спостерігачами ОБСЄ, підтверджує, що напад був здійснений бандитським угрупуванням, що знаходиться в підпорядкуванні де-факто властей Південної Осетії, йдеться в документі.

У минулу неділю грузинська телекомпанія Rustavi-2 розповсюдила інформацію, що в зоні грузино-осетинського конфлікту важко поранений місцевий житель Паті Хачапурідзе. За даними телекомпанії, озброєні представники південноосетинських формувань відкрили вогонь по легковому автомобілю, де знаходилися двоє жителів одного з грузинських сіл. В результаті один з них отримав поранення в область голови і живота, передає "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Тбілісі назвав російських миротворців "окупантами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути