вівторок, 05 жовтня 2010 10:40

Тарифи на тепло в Києві можуть зрости на 15% - ЗМІ

Тарифи на тепло в Києві можуть зрости на 15% - ЗМІ
У компанії Київенерго не виключають зростання тарифів на теплопостачання у зв'язку із  затвердженням Міністерством палива та енергетики нової методики розрахунку втрат теплової енергії, що постачається населенню.

Відповідно до розпорядження голови КМДА Леоніда Черновецького, 4 жовтня в столиці розпочався опалювальний сезон.

Заступник голови КМДА Олександр Мазурчак повідомив, що спочатку тепло буде подаватися в освітні, дошкільні та лікувальні установи столиці, а з 11 по 15 жовтня до теплопостачання підключать житлові будинки.

Мазурчак також повідомив, що доручив головному управлінню палива і енергетики КМДА проаналізувати наказ Міністерства палива та енергетики № 288 від 15 липня. Згідно з ним вводиться нова методика розрахунку вартості тепла. Вона не враховує попередню схему розрахунку втрат теплової енергії, що постачається населенню, виходячи з різниці температури теплоносія в мережі і температури повітря.

"Тепло для населення виробляється з вітчизняного газу за ціною 1309,2 грн за тисячу кубометрів. А за новою методикою, вважаючи втрати тепла, ми будемо змушені враховувати лише дорожчий газ, який постачається для підприємств за ціною 2187,2 грн за тисячу кубометрів" , - заявив заступник фінансового директора акціонерної компанії Київенерго Ігор Матюх.

За його оцінкою, використання нової методики розрахунку призведе до зростання витрат Київенерго на виробництво тепла на 450-540 млн грн на рік.

Компанія запропонувала Мінпаливенерго скасувати наказ № 288. За його словами, якщо Київенерго не отримає компенсації додаткових витрат з міського чи державного бюджету, в столиці можуть вирости тарифи на теплову енергію для населення.

Зараз показник технологічних втрат тепла в київських мережах складає в середньому 17,1-17,6%. За розрахунками Київенерго, щоб компенсувати збільшені витрати, буде потрібно зростання тарифів приблизно на 15%.

Раніше Мазурчак заявив, що підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання з 1 серпня нинішнього року у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 50% у Києві не буде.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина
Зараз ви читаєте новину «Тарифи на тепло в Києві можуть зрости на 15% - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути