Ексклюзиви
понеділок, 09 серпня 2010 11:42

Кожні півроку тарифи на газ для населення підніматимуть на 50%

Кожні півроку тарифи на газ для населення підніматимуть на 50%

Україна має намір поступово підвищувати ціни на газ для населення і теплокомуненерго до того часу, поки внутрішні ціни на газ не зрівняються з вартістю імпортного газу.

Про це говориться в меморандумі, підписаному між українською владою і Міжнародним валютним фондом.

"Подальше підвищення буде необхідно, щоб уніфікувати ціни для всіх користувачів газу до рівня паритету з імпортом і забезпечити "Нафтогаз" ресурсами, необхідними для поліпшення інфраструктури та виконання своїх зобов'язань, не покладаючись на бюджетні кошти", - сказано в документі, оприлюдненому фондом.

"Додаткове підвищення цін на 50% відсотків для населення та комунальних послуг буде проводитись у квітні 2011 року", - наголошується в документі.

Згідно з меморандумом, передбачається подальше збільшення цін на газ для населення і теплокуммуненерго раз на півроку, поки вони не досягнуть паритету з цінами імпорту.

"Після цього всі ціни на газ будуть коректуватися в міру необхідності, відображаючи ринкові ціни", - йдеться в меморандумі.

З 1 серпня НКРЕ підвищила ціни на газ для населення на 50%. За прогнозами міністерства ЖКГ, через зростання вартості газу тарифи на опалення та гарячу воду зростуть на чверть.

Нагадаємо, 29 липня Микола Азаров повідомив, що уряд України не планує проводити другий етап підвищення ціни на газ, а визначиться з можливостями покриття собівартості тарифів у кожному конкретному випадку.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Кожні півроку тарифи на газ для населення підніматимуть на 50%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути