вівторок, 20 травня 2008 12:51

Таліби стратили жінку з дитиною за шпигунство на користь НАТО

Бойовики афганського радикального руху "Талібан" стратили жінку з дитиною "за шпигунство на користь іноземних військових".

Інцидент стався напередодні в провінції Кунар.

Місцева влада підтверджує цю інформацію, заявляючи, що у справі про вбивство почато розслідування. Які-небудь інші подробиці не повідомляються.

В Афганістані знаходяться два угрупування іноземних військ. Перша, кістяк якої складають американські військові, під командуванням НАТО здійснює контртерористичну операцію проти бойовиків руху "Талібан". Друга, так звані міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані (ISAF), також діє під командуванням НАТО, але окрім виконання бойових завдань здійснює відновлення і реконструкцію провінцій.

За даними експертів незалежного дослідницького центру Brookings Institution, постійні військові конфлікти в Афганістані і відсутність контролю влади на значних територіях роблять цю країну однієї з найнебезпечніших для проживання.

За наслідками щорічного дослідження, яке проводить незалежний дослідницький Інститут економіки і миру і аналітичний відділ британського журналу The Economist, складений "Рейтинг миролюбності країн світу", Афганістан також увійшов до числа найменш мирних країн, разом з Сомалі та Суданом, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Таліби стратили жінку з дитиною за шпигунство на користь НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути