понеділок, 31 травня 2010 17:38

Таксист в'їхав у велоколону і збив велосипедиста (ФОТО)

Організатори велопробігу, який проходив 29 травня, заявляють, що під час параду велосипедистів, таксист в'їхав у велоколону, збив одного з велосипедистів і втік з місця події.

Співробітник Державної автомобільної інспекції вимагав у порушника зупинитися, однак таксист проігнорував сигнал даішників.

"О 10.56, коли колона велосипедистів проїжджала перехрестя вулиці Володимирської із бульваром Шевченка, одна з машин рвонула просто в колону. Велосипедисти, які їхали позаду, змушені були зупинитися посеред дороги, спричинивши затор не тільки у своїй колоні, але й затримавши проїзд автомобілів. Як регулювальник колони, я намагався його спинити, але він ніяк не реагував на мої прохання і їхав далі на велосипедистів", - повідомляє збитий велосипедист Євген Риженко.

За його словами, це була машина таксі "Шансон", "Шеврове" блакитного кольору, державний номер AA 0264 AX.

"Спробу таксиста проїхати намагався припинити регулювальник ДАІ, який був присутній на перехресті. Але водій повністю проігнорував навіть його вимоги! Нічого не кажучи, він рвонув далі, збив мене з велосипеду, переїхав колесо і швидко помчав вниз по бульвару Шевченка", - сказав Риженко.

Як відомо, велопробіг, який проходив у суботу мав на меті привернути увагу до проблем на дорогах. Шість тисяч велосипедистів проїхалися зранку вулицями Хрещатик та Володимирська.

Згідно з розпорядженням мера Києва, організувати рух у центрі міста, щоб не заважати автомобілістам та іншим учасникам дорожнього руху, мали інспектори ДАІ.

За інформацією велосипедистів, з початку цьогорічного велосипедного сезону у Києві відомо уже три випадки, коли велосипедистів збивали машини. У всіх випадках постраждали велосипедисти, які лікували струс мозку, переломи та численні забої.

Минулого року на Московському мості загинула велосипедистка Тетяна Морозова. Водій "фури" зачепив її дзеркалом заднього виду і втік, не зупиняючись. Морозова впала через відбійник і померла через 15 хвилин, не приходячи до тями. Водія не знайшли.

У 2008 році водій збив відомого українського перекладача Анатолія Перепадю, коли той їхав на велосипеді. Перепадя помер у лікарні за два дні. Водія не знайшли.

Того ж року п'яний водій "БМВ" Станіслав Хомутовський збив велосипедиста Олексія Башкірцева. Олексій загинув тієї ж ночі у лікарні. Хомутовський зараз у в'язниці.

Після смерті Башкірцева велосипедисти Києва влаштували акцію "Велонаїзд", вимогою якої є негайний розвиток велосипедної інфраструктури в Києві, зокрема, велосипедних доріжок, фізично відділених від проїжджої частини.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Таксист в'їхав у велоколону і збив велосипедиста (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути