вівторок, 11 грудня 2012 02:12

"Така аномалія буває один раз на 30 років" – у Тернополі випала місячна норма снігу
6

Фото: фото МНС Тернопільської області

Вчора на об'їзній дорозі навколо Тернополя у снігові замети потрапили понад 100 автомобілів. До їх визволення були залучені працівники МНС та ДАІ, а також комунальники. Легковики та вантажівки звільняли з допомогою спецтехніки.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі міської ради, через погіршення погодних умов усі служби міста працюють у посиленому режимі.

"10 грудня з четвертої ранку почав падати сильний сніг - понад 20 мм, що за добу перевищило місячну норму. Як стверджують метеорологи, така аномалія буває приблизно один раз на 30 років і підпадає під категорію стихійних метеорологічних явищ", - зазначив Олег Соколовський, заступник начальника міського управління ЖКГ, благоустрою та екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через снігопад Київ став у заторах

Для розчищення доріг залучено понад 50 спецавтомобілів. Зокрема, 21 одиницю спецтехніки КП "ТМШЕД", а також два трактори, грейдер, бульдозер, три міні-трактори. Ще 19 спецзасобів працювали на прибудинковій території та у проїздах між підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста.

"Враховуючи складну ситуацію та з метою забезпечення повноцінної життєдіяльності міста, було запроваджено три першочергових маршрути із застосуванням "методу тотальної зачистки". Це чотири механізми з відвалами, розміщених почергово та грейдер для розчищення кишень зупинок громадського транспорту", - наголосив Соколовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європу паралізувало через снігові бурі (ФОТО)

Зазначимо, через снігові замети у Тернополі створили оперативний штаб з керівництва управління ЖКГ, відділу технагляду, управління надзвичайних ситуацій, КП "ТМШЕД" та міської ДАІ.

Синоптики прогнозують похолодання на увесь тиждень. Найближчий снігопад, за їх спостереженнями, буде уже завтра.

Зараз ви читаєте новину «"Така аномалія буває один раз на 30 років" – у Тернополі випала місячна норма снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути