Ексклюзиви
середа, 06 лютого 2008 11:40

Таджикистан просить допомоги у міжнародного співтовариства через холодну зиму

Таджикистан звернувся до міжнародного співтовариства з проханням надати допомогу населенню республіки, що зіткнулося з найхолоднішою зимою за останні 26 років, повідомив Національний банк Таджикистану у середу.

Збиток від морозів і виниклу через них енергокризу в республіці оцінюється в 850 млн. сомонів ($245 млн.).

"У зв"язку з недостатністю резервів природного газу і електроенергії в останні дні припинили свою діяльність майже всі промислові підприємства і організації сфери обслуговування", - наголошується в заяві Нацбанку.

22 січня влада Таджикистану через брак електроенергії припинила її подачу на всі великі і малі підприємства, за винятком двох,  що мають стратегічне значення - Таджицького алюмінієвого заводу (TALCO) і Таджикцементу, що забезпечує цементом будівництво Сангтудинської ГЕС, першу і другу чергу яких споруджують відповідно російські і іранські компанії.

У Душанбе біля магазинів, перукарень, кафе і ресторанів можна побачити генератори, що працюють на бензині або дизельному паливі. Вони забезпечують електроенергією ці заклади, які також були відключені від центральної електромережі у середині січня.

У спальних районах Душанбе електроенергія відключається почергово на 8-10 годин на добу. У решті міст і районів електроенергія подається на дві години на добу - по годині вранці і увечері. Місцеві ЗМІ повідомляють, що в сільських районах електропостачання немає зовсім, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Таджикистан просить допомоги у міжнародного співтовариства через холодну зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути