понеділок, 15 листопада 2010 11:51

Табачник заборонив книгу, яка вчить, що росіяни та українці відрізняються

Табачник заборонив книгу, яка вчить, що росіяни та українці відрізняються

Міносвіти позбавило книгу "Історія українського права" статусу навчального посібника через "українське" висвітлення науки.

"Книга декана юридичного факультету Національного університету ім.Шевченка Івана Гриценка містить "крамольні" речі: згідно підручника, росіяни та українці етнічно і генетично відрізняються", - пояснив глава Міносвіти Дмитро Табачник.

"Підручник, де Гриценко - керівник авторського колективу, називається "Історія українського права". Так, дійсно, там є кілька речей, які викликають страх у будь-якої нормальної людини. Там написано про те, що росіяни і українці відрізняються в розумовому, етнічному та генетичному відношенні. Там також йдеться, що в Росії ніколи не було права і багато чого іншого ", - зазначив Табачник.

Також міністр заявив, що Міносвіти за допомогою рецензій рекомендувало книгу як навчальний посібник для вищих навчальних закладів.

"Будь-який автор має право на будь-які погляди. Ми зробили тільки одне-єдине: відкликали з цього підручника гриф "навчальний посібник для вузів", - уточнив Табачник.

За його словами, він може "тільки шкодувати, що в моєму рідному київському університеті пишуть подібні, абсолютно несусвітні, з точки зору неєвропейських поглядів, неукраїнської правової науки, речі", - підкреслив глава Міносвіти.

Нагадаємо, раніше глава МОН заявив, що не має наміру вибачатися перед жителями Галичини за свій матеріал в одному з друкованих ЗМІ, де Табачник аргументує відмінності між галичанами та українцями. Також нічого поганого не бачить міністр і в тому, що називає Галичину "печерним заповідником націоналізму".

Крім того, Табачник заявляв про наміри МОН України та Литви створити спільний підручник з історії для вчителів.

За словами Табачника, Рада Європи пропонує свою фінансову та експертну підтримку для створення російсько-українського підручника з історії та підтримує створення українсько-білоруського підручника.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Табачник заборонив книгу, яка вчить, що росіяни та українці відрізняються». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2367

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути