субота, 17 грудня 2011 17:48

Святий Миколай роздав подарунки чемним дітям Прикарпаття
9

Фото: Фото: Олександра Лісконог

Маєток Cвятого Миколая у національному природному парку "Гуцульщина", що неподалік Косова на Прикарпатті, знову прийняв гостей.

Біля двоповерхової хатини із балконом, зробленої з дерева в гуцульському стилі, школярів зустрів начальник відділу еколого-просвітницької роботи Національного природного парку "Гуцульщина" Вікторія Лосюк, головний помічник Святого Миколая. Всього у нього сто волонтерів-помічників. Це учні місцевої сільської школи з Пістиня та працівники парку разом з директором Василем Пророчуком.

У кімнаті-музеї новорічно-різдвяної іграшки знаходиться колекція оригінальних листівок різних країн – деяким із них вже понад сто років. На ялинці висить чарівний срібний дзвоник.

"Якщо до нього доторкнутися, то Микола-чудотворець виконає усі бажання. В це вірять навіть дорослі. Багато хто спішить тихцем доторкнутися до дзвіночка", - розповів Лосюк.

У світлиці Миколай приймає відвідувачів і відписує листи старовинним пером, яке вмокає в старовинні пляшечки з рожевим, зеленим, жовтим чи чорним чорнилами.

"Який у Миколая настрій, такими чорнилами він і відписує. Листи пишу на листівках зі спеціальним логотипом і скріплюю їх печаткою з малюнком садиби. У кутку кімнати стоять мішки з подарунками чемним дітям та різочками – пустунам. А на стінах – листи і малюнки малечі з усієї України", - розповів Gazeta.ua Віталій Ходан. Він уже вп'яте працює Миколаєм.

"За вісім років, відколи існує пошта Святого Миколая, на її адресу надійшло понад десять тисяч листів", – розповідає Віталій

Особливо багато їх надходить перед святом. Інколи буває по кілька сотень на день, а то й більше.

Після Водохреща Миколай іде на відпочинок аж до 22 травня, коли в країні святкують Літнього Миколая. Тоді роботи в нього набагато менше, ніж узимку. Але вихідних немає.

Зараз ви читаєте новину «Святий Миколай роздав подарунки чемним дітям Прикарпаття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути