понеділок, 18 серпня 2014 15:06

"Свободівець" Рудик розповів про своє викрадення

"Свободівець" Рудик розповів про своє викрадення
Фото: n-v.com.ua

У своєму викраденні голова Державного агентства земельних ресурсів Сергій Рудик звинувачує чиновників Дніпропетровської обласної державної адміністрації, про це він заявив сьогодні на прес-конференції. Передає кореспондент Gazeta.ua.

"О другій годині я вийшов із Кіровського райвідділку, подзвонив Тягнибоку. Через 15 секунд 8 невідомих осіб під криками "Ми піймали сепаратиста" витягли мене з машини, посадили в автобус і повезли до Дніпропетровської облдержадміністрації. Там вимагали, щоб я звільнив першого заступника начальника в Головному управлінні Держземагентства Дніпропетровської ОДА Вадима Чупила і призначив якусь Гуніну. Я відмовився. Після чого мене відвезли у підвал, де протримали 4 години. Потім сказали, що їду на АТО, але знову повезли у Дніпропетровську облдержадміністрацію. Щоб випити 100 грамів за померлих солдатів. Казали, що відпустити не можуть. Телефон вкрали і не повернули", - розповів Рудик.

З його слів, наступного дня він утік до партійного обласного офісу "Свободи". Звідти виїхав до Києва. Щодо того, що він підписував заяву з проханням мобілізувати його до зони АТО він назвав неправдивими. Щодо незаконного утримання у підвалі Рудик написав заяву у СБУ, міліції та прокуратури.

"Мені дали сечогінну таблетку і не випускали в туалет. Я, свободівець, переживав не за своє життя, а за те, що я не витримаю і мене обісцяним покажуть на усю країну", - обурився голова Держземагентства.

Відсутність реакції на його викрадення з боку вищого керівництва Сергій Рудик пояснив слабкістю центральної влади "перед структорою, у якої у підпорядкуванні є ЗМІ та озброєні люди, а також важка техніка: танки і артилерія".

"Мені так казали, ми Дніпропетровська народна республіка, але поки в складі України", - зауважив він.

Щодо публікацій Бориса Філатова, заступника губернатора Дніпропетровщини, у Фейсбуці Рудик зауважив, що Філатов - хронічний алкоголік, який нездатний вести Фейсбук.

Рудик додав, що сьогодні проситиме про надання йому державної охорони. Також він повідомив, що невдовзі оголосить конкурс на заміщення вакантної посади першого заступника начальника голуправління Держземагентства, щоб не було підозр у кадрових маніпуляціях з його боку. Поки що Чупило виконує свої обов'язки.

Нагадаємо, Борис Філатов 14 серпня повідомив, що Рудик перебуває у тренувальному таборі, висловив бажання піти добровольцем в один з батальйонів.

"У нього було дві мети. Перша мета: він хотів представити до призначення регіонала з Кривого Рогу на посаду керівника Держземагентства по Дніпропетровській області. Друге завдання у пана Рудика полягало в тому, що він привіз свою власну знімальну групу, яка скрізь його супроводжувала. Він поїхав до шпиталю до поранених – там вони робили сюжет про те, що він чинив якусь допомогу, моральну підтримку. Після того, як пан Рудик відвідав госпіталь, поспілкувався з бійцями, побачив все, що відбувається, я думаю, у нього десь стався ментальний перелом. Тобто він приїхав у штаб національного захисту, поговорив з волонтерами, поговорив з активістами і висловив бажання відвідати зону АТО, провести там кілька днів з метою ознайомлення з подіями, що відбуваються", - розповів тоді Філатов.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" Рудик розповів про своє викрадення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути