Ексклюзиви
вівторок, 05 червня 2018 14:25

"Свобода" вимагає припинити потурання угорському сепаратизму у школах

"Свобода" вимагає припинити потурання угорському сепаратизму у школах
ВО "Свобода" заявляє, що попри численні поступки української влади для навчання угорської нацменшини, ті продовжують висувати вимоги, які межують із сепаратизмом.

5 червня 2018 року Київська міська організація ВО "Свобода" пікетувала Міністерство освіти і науки України. Організатори заходу заявляють, що попри численні поступки української влади для навчання угорської нацменшини, ті продовжують висувати вимоги, які межують із сепаратизмом.

"Цього дня в міністерстві відбуваються переговори з представниками угорської нацменшини. Їм не подобається, що будучи громадянами України, їм треба вивчати українську мову. Ми переконані, що зрештою це призведе до того, що сталося в окремих районах Донецької та Луганської областей. А українська влада є по суті угодовською, постійно іде на поступки, зокрема, тому, що для багатьох "українських" урядовців наша мова не є рідною. Будапешт відкрито виступає союзником Кремля у війні проти України, а наша влада відмовляється відстоювати національні інтереси", – заявив заступник голови Київської "Свободи" Олександр Солонько.

За словами письменниці та громадської активістки Лариси Ніцой, подібні до сьогоднішньої наради проводитимуться від червня до липня, коли відбудеться ще одне засідання Україна-НАТО, яке блокує Угорщина.

"Угорська меншина вимагає не переводити навчання на українську мову у старших класах Закарпаття. Вони хочуть лишити все, як є. Лілія Гриневич погодилася на 60% української мови замість ста, але Угорщина заблокувала нараду по НАТО і участь України в цій нараді", – заявила активістка.

Свободівці та інші учасники акції вимагають припинити потурання угорському сепаратизму.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає припинити потурання угорському сепаратизму у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути