вівторок, 14 січня 2014 10:25

Світовий Конґрес Українців засудив погрози Міносвіти про заборону УГКЦ

Світовий Конґрес Українців засудив погрози Міносвіти про заборону УГКЦ
Фото: radiosvoboda.org

Світовий Конґрес Українців гостро засуджує погрози Міністерства культури України в бік Української Греко-Католицької Церкви за діяльність її духовенства на Євромайдані в Києві, які 3 січня 2014 р. висловив перший заступник міністра культури Тимофій Кохан у своєму офіційному листі до патріарха Української Греко-Католицької Церкви Святослава (Шевчука).

Нагадаємо, у цьому листі влада звинувачує представників УГКЦ у тому, що вони своєю релігійною діяльністю на Майдані незалежності в Києві порушили Закон України "Про свободу совісті та релігійні організації", згідно з яким на публічні Богослужіння на Євромайдані УГКЦ мала б начебто отримати дозвіл місцевої державної адміністрації. Більше того, цей лист погрожує порушенням перед судом питання про припинення діяльності Української Греко-Католицької Церкви. "

Світовий Конґрес Українців глибоко обурений такою інтерпретацією Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" та вважає висловлені в листі Міністерства культури України погрози на адресу Української Греко-Католицької Церкви порушенням конституційного права на свободу віросповідання. Світовий Конґрес Українців закликає владні структури України негайно відкликати безпідставні звинувачення в бік Української Греко-Католицької Церкви, священослужителі якої разом з учасниками мирного Євромайдану в Києві молилися на підтримку українського народу в його бажанні жити у правовій державі", - заявив Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій, якого цитує прес-служба Конгресу.

Світовий Конґрес Українців (СКУ) є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об'єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв'язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об'єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Зараз ви читаєте новину «Світовий Конґрес Українців засудив погрози Міносвіти про заборону УГКЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути