Ексклюзиви
понеділок, 22 грудня 2008 15:19

Світова криза залишить без роботи 25 мільйонів людей

Світова криза залишить без роботи 25 мільйонів людей
До 2010 року кількість безробітних, звільнених через світову фінансову кризу, може скласти 25 мільйонів людей. З такою заявою виступив глава Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа (AngelGurria), передає AFP.

За даними ОЕСР, тільки в країнах, що входять в цю організацію, кількість безробітних збільшиться на вісім-десять мільйонів людей. Більше інших, на думку глави ОЕСР, постраждає будівельний сектор. Гурріа також відзначив, що європейські країни повинні збільшити витрати на підтримку економіки до рівнів Китаю, Японії і США.

Нагадаємо, що в ОЕСР входить 30 держав з найбільшими розвиненими економіками світу.

За останні місяці більшість розвинених країн світу, що розвиваються, оголосили про підвищення рівня безробіття. Багато в чому це пов"язано саме з кредитною кризою, оскільки багато компаній почали звільняти співробітників, намагаючись скоротити витрати. Більше інших постраждав фінансовий сектор, оскільки глобальна економічна криза почалася саме з банків. Крім того, під ударом опинилися і добувні корисні викопні компанії - це трапилося через різке падіння цін на сировину на світовому ринку і зниження попиту на нього через рецесію.

Зараз ви читаєте новину «Світова криза залишить без роботи 25 мільйонів людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути