пʼятниця, 23 квітня 2010 08:43

Світ уперше досягнув єдиної позиції щодо Ірану - США

Світ уперше досягнув єдиної позиції щодо Ірану - США
Світова спільнота вперше в історії досягла єдиної позиції щодо Ірану, заявив віце-президент США Джозеф Байден.

"Уперше в історії весь світ сходиться на тому, що Іран вийшов за припустимі рамки ... Іран перебуває зараз в більшій ізоляції, ніж будь-коли", - сказав Байден в інтерв"ю американському телеканалу ABC.

Він повідомив, що Китай, з яким досі у США були деякі розбіжності щодо Ірану, погодиться на ухвалення нових санкції ООН стосовно цієї країни.

Водночас два дні тому офіційний представник МЗС КНР Цзян Юй заявив, що Китай наполягає на дипломатичному вирішенні іранського ядерного питання, незважаючи на участь у засіданні "шістки", що обговорила проект санкцій проти Ірану.

Наголосивши, що терпіння міжнародного співтовариства не безмежне, Байден запевнив, що поки в Ірану залишаються шанси вирішити проблему дипломатичним шляхом. Зокрема, він спростував припущення про можливий напад на Іран Ізраїлю.

Також Байден підтвердив намір США продовжити тиск на Іран щодо його ядерної програми.

США і низка інших країн Заходу підозрюють Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома і наполягають на введенні нових санкцій проти Тегерана. РБ ООН у попередні роки вже прийняла кілька резолюцій і наклала на Іран санкції, вимагаючи відмовитися від збагачення урану. Тегеран всі звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма має мирний характер.

Нагадаємо, стосовно Ірану РБ ООН з 2006 року тричі приймала резолюції, що вводять, а потім посилюють антиіранські санкції.
РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Світ уперше досягнув єдиної позиції щодо Ірану - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути