Ексклюзиви
вівторок, 28 квітня 2009 09:16

Свинячому грипу майже привласнили статус пандемії

Свинячому грипу майже привласнили статус пандемії
Увечері в понеділок Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) підвищила рівень загрози розповсюдження свинячого грипу (X1H1) до четвертого (всього їх шість). Четвертий рівень загрози, привласнений ВООЗ свинячому грипу, означає, що вірус стійко передається від людини людині. Таким чином, за словами багатьох експертів, медики знаходяться за крок від привласнення новому вірусу грипу статусу пандемії.

В той же час представники ВООЗ відзначають, що епідемія свинячого грипу в глобальних масштабах "поки не є неминучим сценарієм". У ВООЗ заявляють про те, що заходи у вигляді закриття кордонів та жорсткого контролю за тими, хто прибуває з-за кордону, зараз не є необхідними.

Не дивлячись на це, в Японії вже посилений візовий режим стосовно громадян Мексики. Влада Австралії, де 19 людей госпіталізовано з підозрою на свинячий грип, повідомила про намір направити бригади медиків у всі міжнародні аеропорти країни для перевірки пасажирів, які прибувають з-за кордону.

Кількість жертв свинячого грипу в Мексиці досягла 150 осіб. За словами міністра охорони здоров"я Мексики, вік померлих від захворювання коливається від 20 до 50 років. Всього в Мексиці, згідно з владою, відмічено більше 1615 випадків захворювання, ймовірно, викликаного вірусом свинячого грипу.

У сусідніх з Мексикою Сполучених Штатах зареєстровано вже 45 випадків зараження новим видом вірусу. Медики Далласа підтвердили смерть трьох людей від вірусу захворювання.

В понеділок випадки зараження свинячим грипом зафіксовані і в Європі - в Іспанії та у Великій Британії. Джерело в Сеулі підтвердило факт смерті громадянина Південної Кореї, який помер від вірусу свинячого грипу.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) в понеділок заявив, що вірус свинячого грипу може розповсюдитися в будь-якому регіоні світу. На думку чиновника ВООЗ, потенційний ризик розповсюдження вірусу пов"язаний з високою мобільністю людей.

Якщо під час зустрічі представників ВООЗ, запланованої на 28 квітня, захворювання свинячим грипом буде оголошено пандемією, то це може призвести до обмеження на пересування, торгівлю, а також закриття кордонів країн.

Нагадаємо, сьогодні в російських ЗМІ з"явилася інформація про те, що у росіянки, яка прилетіла з Мехіко до Москви, запідозрили свинячий грип. Жінка ще в польоті поскаржилася на високу температуру і слабкість. Як тільки про це стало відомо, звичайну бригаду, що їхала в аеропорт замінили на спеціальну інфекційну. Оглянувши хвору, лікарі невідкладної допомоги доставили її в першу інфекційну лікарню Москви.

По матеріалах Полит.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Свинячому грипу майже привласнили статус пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути