Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 11:24

Свинячий грип невпинно підкорює світ

Свинячий грип невпинно підкорює світ
Ще одна людина, заражена вірусом грипу A/H1N1, померла в Нью-Йорку.

Про це повідомило в понеділок, 25 травня агентство Ассошиейтед Прес.

За словами представника департаменту охорони здоров"я мегаполісу, жінка у віці більше 50 років померла на минулому тижні. Окрім грипу, вона також страждала на низку інших захворювань.

Першою жертвою нового грипу в Нью-Йорку став завуч однієї з середніх шкіл Мітчелл Вінер, який помер 17 травня.

Між тим, кількість підтверджених в США випадків захворювання грипом A/H1N1, відомим також як свинячий грип, збільшилося до 6 тисяч 552 осіб, йдеться в повідомленнях центрів з контролю та профілактики захворювань при Мінохоронздоров"я США, опублікованих на офіційних сайтах в неділю.

Вірус охопив 48 штатів. На перше місце за кількістю хворих вийшов штат Техас (900 людей), серед лідерів по цьому сумному показнику залишаються штати Іллінойс (877), Вісконсин (766) і Каліфорнія (553). Кількість летальних результатів в неділю збільшилася - тепер серед померлих від зараження вірусом A/H1N1 в США числяться 11 осіб.

Крім того, мінохоронздоров"я Об"єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) підтвердило в неділю зараження іноземця вірусом грипу А/H1N1, що стало першим випадком для цієї арабської країни, повідомило еміратське новинне агентство WAM.

За словами міністра охорони здоров"я лікаря Ханіфа Хасана, інфікованим виявився канадець, який прилетів в ОАЕ.

Двадцятиоднорічний громадянин США польського походження, у якого лабораторні дослідження підтвердили наявність вірусу грипу A/H1N1, а також його батьки в неділю вдень були госпіталізовані в інфекційне відділення спеціалізованого госпіталю в Хожові, повідомив журналістам в неділю воєводський санітарний інспектор Гжегож Худзік.

Йдеться про третій випадок захворювання вірусом грипу A/H1N1, підтвердженим в Польщі, відзначив прес-секретар Головного санітарного інспектора Польщі Ян Бондар. Хворий прилетів в п"ятницю із США через Мюнхен до Кракова.

Сьомий випадок захворювання грипом A/H1N1 підтверджений в Гонконзі, повідомляє Департамент охорони здоров"я Гонконгу.

Захворювання виявлене у 21-річної студентки, яка прилетіла 22 травня до Гонконгу із США через Сеул. Нездужання дівчина відчула вже наступного дня після прильоту. Медики обстежили родичів хворої, які знаходилися у контакті з нею, і вірусу у них не виявили.

Кількість хворих на грип A/H1N1 в Китаї досягла 20 осіб, новий випадок підтверджений в неділю в провінції Фуцзянь на південному сході країни, повідомило міністерство охорони здоров"я КНР.

Крім того, чилійська влада підтвердила ще 11 нових випадків захворювання грипом A/H1N1. Таким чином, загальна кількість заражених в країні досягла 55 людей.

У сусідній Аргентині міністерство охорони здоров"я також повідомило про три нові випадки зараження вірусом грипу A/H1N1, відзначивши, що загальна кількість хворих склала п"ять осіб.

Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) в суботу, 23 травня, підтвердила 12,022 тисяч випадків захворювання людей грипом A/H1N1 в 43 країнах, 86 хворих померли (з них дев"ять - в США).

Як повідомлялося, другий випадок захворювання грипом A/H1N1 встановлений в неділю, 24 травня, у жителя Калузької області, який свою весільну подорож проводив в Домініканській республіці.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип невпинно підкорює світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути