неділя, 25 вересня 2011 16:45

Свин Гриша спить разом зі своїми господарями
21

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

П'ятирічний кабанчик Гриша проживає в дев'ятиповерхівці в центрі Донецька. Господарям його подарували на рік свині під виглядом міні-піга. Через 2 роки обхват шиї поросяти досяг 130 см, а вага - 140 кг - домашній вихованець виявився в'єтнамською вислобрюхою свинею.

Щодня вранці та ввечері Гриша робить неспішний променад по вулиці Рози Люксембург, спілкується з собаками й перехожими. Його раціон харчування складається з 2 літрів молока, 5 яблук, 2 бананів, миски вареної вівсянки, гречки чи рису, а також одного кавуна. За десерт у вигляді солодких сухарів Гриша "дає лапу" і виконує команду "голос". З прогулянки на п'ятий поверх піднімається в ліфті. Купається кабанчик у тазику, тому що в ванну вже залізти не може.

Власники тварини - подружжя Ірина та Ігор - чистять шерсть Григорію щітками й рівняють копита щипцями. Хоча в двокімнатній квартирі в кабана є власне місце на килимку, спати він полюбляє разом з Ігорем на дивані, обличчям до обличчя.

"Коли він був не більше 20 см, то скиглив і плакав, як цуценя, тому ми взяли його з собою в ліжко. Він відразу уткнувся в подушку і захропів. Відтоді щовечора підходить до чоловіка й починає зітхати - кличе відпочивати", - розповідає Ірина Артем'єва.

"Спимо під однією ковдрою. Якщо серед ночі йому щось насниться, може мене буцнути, тоді лягаю до нього валетом. Гриша спить міцно, але чуйно - якщо відчує, що мене немає поруч, піде слідом за мною", - говорить Ігор Савін .

Характер у домашньої свині доброзичливий. До людей, які Гриші симпатичні, він пристає з поцілунками. Але сторонніх без дозволу господарів не пускає в будинок.

"Двері ми зазвичай тримаємо відкритими, і якщо хтось незнайомий їх відкриває, Гриша мчить у передпокій з гучним ревом", - каже господар свині.

Зараз ви читаєте новину «Свин Гриша спить разом зі своїми господарями ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути