четвер, 06 травня 2010 14:41

Швидкісний трамвай відкриють до Дня Києва?

Швидкісний трамвай відкриють до Дня Києва?

Реконструкцію чотирьох станцій лінії швидкісного трамваю пообіцяли закінчити до дня Києва. Роботи на об'єкті тривають.

На зупинках від Сім'ї Сосніних до кінцевої на Кільцевій дорозі вже спорудили бетонні платформи і встигли частково обкласти їх плиткою. Готові також накриття над платформами і побудовані цегляні приміщення, в яких будуть розміщені туалети для пасажирів і технічні приміщення для робітників.

На зупинці Ромена Ролана вже закінчують обладнати перехід. У приміщенні, де будуть продавати талони, вже встановили пластикові двері та вікна.

А ось у переході на Сім'ї Сосніних до облицювальних робіт ще не приступали.

За словами робітників, роботи можна закінчити за місяць-півтора, якщо проблем із фінансуванням не буде.

"До Дня Києва ми здамо чотири станції від Кільцевої до Лепсе і запустимо трамвай в об'їзд через бульвар Лепсе, ст. м. Берестейська й Лук'янівська. А до жовтня-листопада збираємося здати всю лінію. Щоб закінчити будівництво, потрібно 120 мільйонів гривень, але бюджет міста ще не ухвалено ", - розповів заступник директора КП Київпастранс Володимир Осадчий.

Нагадаємо, депутати Київради на минулому засіданні, 29 квітня, дали комунальному підприємству Київпастранс дозвіл закласти комунальне майно, яке закріплене за підприємством на праві господарського ведення, для отримання кредиту на суму 5 мільйонів гривень на завершення реконструкції лінії швидкісного трамвая.

Як повідомлялося раніше, Київська міськдержадміністрація продовжила термін реконструкції лінії швидкісного трамвая до липня 2010 року.

Лінія швидкісного трамвая в Києві є складовою об'єктів міського електротранспорту КП Київпастранс. Вона пролягає від ст. Старовокзальна до ст. Кільцева дорога. Протяжність лінії 20,2 км., на ній розташовано 12 станцій, пропускна здатність становить 25 тис. пасажирів на годину. До реконструкції на лінії експлуатувалося близько 100 трамвайних вагонів. Середня експлуатаційна швидкість трамвайних вагонів становить близько 40 км / год., максимальна швидкість - 80 км / год.

8 вересня 2004 КМДА затвердила комплексну реконструкцію лінії швидкісного трамваю від площі Перемоги до Кільцевої дороги з частковою заміною траси.

Газета по-киевски.

Зараз ви читаєте новину «Швидкісний трамвай відкриють до Дня Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути