неділя, 20 червня 2010 18:35

Шведська принцеса вийшла заміж за тренера з фітнесу (ФОТО)
6

Фото: Reuters

Спадкоємиця шведського престолу крон-принцеса Вікторія у суботу вийшла заміж за свого колишнього особистого тренера з фітнесу Даніеля Вестлінга.

Одруження 32-річної принцеси і її 36-річного коханого відбулося у Стокгольмському кафедральному соборі. На церемонії були присутні понад 1200 гостей, у тому числі представники монарших династій з усього світу.

Напередодні весілля стало відомо про бажання нареченої, щоб до вівтаря її вів батько, Карл XVI Густав. Втім цей  ритуал викликав гарячі дебати про доцільність звичаю, який, на думку багатьох, суперечить багатовіковій традиції шведського обряду одруження і принципам рівноправності. У результаті був знайдений компроміс: тато-король супроводив Вікторію до середини церкви, де її зустрів Даніель. Далі вони пішли разом.

Пинцеса була вбрана у сукню кольору слонової кістки з п'ятиметровим шлейфом. Під час церемонії, після того, як Вестлінг промовив "так", в його очах заблищали сльози. Відтепер чоловіка принцеси називатимуть його королівська високість принц Даніель і він отримає титул герцога Вестерготландського.

Після вінчання крон-принцеса та Вестлінг відправилися через усе місто на королівську яхту. На вулицях столиці Швеції молодят вітали 250 тисяч осіб.

Пара познайомилася у гімнастичному залі, де принцеса поверталася у форму після хвороби. Про зв'язок Вікторії і Даніеля громадськість дізналася 8 років тому. Звістка стала не надто приємною новиною для королівської сім'ї. З часом пара довела міцність своїх стосунків.

Окрім того, що Вікторія є спадкоємицею шведського трону, вона 196-та в списку спадкоємців британської корони.

Gazeta.ua за матеріалами The Telegraph

Зараз ви читаєте новину «Шведська принцеса вийшла заміж за тренера з фітнесу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути