субота, 20 червня 2009 13:48

Шварценеггер придумав, як видурити у Обами гроші

Шварценеггер придумав, як видурити у Обами гроші
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер в п"ятницю, 19 червня, звернувся до президента США Барака Обами з проханням оголосити Каліфорнійську долину (Central Valley), що страждає від засухи, зоною лиха.

Визнання Каліфорнійської долини зоною лиха дозволить розраховувати на виділення фінансової допомоги з федерального бюджету.

Шварценеггер нагадав, що Каліфорнійська долина - один з найбільш розвинених сільськогосподарських районів в США, а засуха спричиняє різке зростання безробіття в цьому регіоні. "Відсутність води означає відсутність роботи, а відсутність роботи призводить до того, що людям нема чим годувати свої сім"ї", - сказав губернатор Каліфорнії. За попередніми оцінками, через засуху в Каліфорнійській долині найближчим часом буде скорочено до 70 тисяч робочих місць.

Влада Каліфорнії ще в лютому 2009 року ввела в штаті надзвичайний стан у зв"язку із засухою, що продовжується третій рік поспіль. Так, весна 2008 року в Каліфорнії була найзасушливішою за 88 років. А рік тому засушлива погода, що супроводжувалася сильним вітром, стала причиною сильних лісових пожеж, через які десятки тисяч жителів штату були змушені залишити свої домівки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Шварценеггер придумав, як видурити у Обами гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути