четвер, 21 травня 2009 15:49

Шварценеггер довів Каліфорнію до банкрутства

Шварценеггер довів Каліфорнію до банкрутства
Переговори губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеггера із законодавцями штату виявилися безрезультатними - голосування по пакету заходів, направлених на досягнення збалансованого бюджету штату, було провалено. Тим часом штату нічим розплачуватися по боргах. Ситуація посилюється тим, що проблему бюджетного дефіциту необхідно вирішити до кінця фіскального року, який завершується 30 червня, пише діловий портал CNNMoney.com.

Дірка в бюджеті штату, що перевищує 21 мільярд доларів, утворилася через різке падіння податкових надходжень. Економіка Каліфорнії переживає кризу набагато важче, ніж більшість інших американських штатів. Падіння цін на нерухомість на 54% поставило на межу краху банки регіону. Рівень безробіття в березні досяг 11,2% в порівнянні з 8,9% в середньому по країні.

Провідні рейтингові агентства Standard & Poor"s і Moody"s Investors Service понизили рейтинги каліфорнійських облігацій відповідно до рівнів А і А2, що на 5 ступенів нижче за вищий інвестиційний рейтинг.

Минулого тижня губернатор штату Арнольд Шварценеггер по суті висунув законодавцям ультиматум: голосувати за запропонований ним пакет заходів, що включає розміщення облігацій виграшної позики, а також підвищення акцизів на тютюн і податків на людей з високими доходами, або позбавити роботи 51 000 вчителів і випустити на свободу 40 000 ув"язнених.

Тепер доведеться виконувати погрозу. "У сфері освіти буде проведено скорочення витрат в об"ємі 5,3 мільярда доларів. Серйозного скорочення зазнають також охорона здоров"я та інші бюджетні витрати, зокрема утримання в"язниць", - заявив губернатор під час зустрічі з представниками адміністрації Обами.

Видання відзначає, що бюджети практично всіх американських штатів страждають через кризу, оскільки податкові надходження впали по всій країні. Проте проблеми Каліфорнії виділяються на загальному безрадісному фоні, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Шварценеггер довів Каліфорнію до банкрутства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути