середа, 06 травня 2009 16:52

Шварценеггер хоче рятуватися від кризи марихуаною

Шварценеггер хоче рятуватися від кризи марихуаною
Губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер готовий провести публічні дебати з питання про легалізацію марихуани в штаті. На думку прихильників цього кроку, податки від продажів "травички" допоможуть Каліфорнії отримати відмінне джерело доходу і поправити фінансове положення в умовах кризи.

Питання про те, чи не слід прирівняти марихуану до алкоголю, губернаторові-республіканцеві та колишній зірці Голлівуду задали, коли він виступав перед населенням з приводу боротьби з можливими пожежами.

"Не думаю, що для цього настав час, але я думаю, що прийшов час для обговорення", - відповів "залізний Арні". "Вважаю, що нам слід дуже ретельно вивчити, як йдуть справи в країнах, що легалізували марихуану та інші наркотики, який ефект це принесло даним країнам, чи задоволені вони цим рішенням", - вказав губернатор.

У США заборона на марихуану діє з 1937 року, проте населення Каліфорнії відноситься до наркотику достатньо ліберально. У 1996 році Каліфорнія стала першим штатом, що дозволив використовувати каннабіс в медичних цілях. А нещодавнє опитування фонду Field Poll показало, що 56% виборців штату підтримують легалізацію марихуани та її оподаткування.

За словами Шварценеггера, гроші - це не єдине, що потрібно брати до уваги під час розгляду питання про легалізацію легких наркотиків. У 2004 році губернатор наклав вето на законопроект, що дозволяв пацієнтам, яким марихуану прописали лікарі, отримувати її в більших кількостях.

Пропозиція дозволити продаж "травички" особам старше за 21 рік вніс член законодавчих зборів штату Том Амміано - демократ з Сан-Франциско. За його словами, це дозволить штату отримати дохід в 1,3 млрд доларів. Відзначимо, що дефіцит бюджету Каліфорнії значно більший.

Прихильники легалізації марихуани вказують також, що поліція, звільнена від необхідності ловити споживачів каннабіса, зможе зайнятися боротьбою з серйознішими злочинами.

За матеріалами NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Шварценеггер хоче рятуватися від кризи марихуаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути