пʼятниця, 10 серпня 2018 08:16

Супрун розповіла, для чого треба бігати

Супрун розповіла, для чого треба бігати
Супрун розповіла, як біг продовжує життя. Фото із відкритих джерел.

Дослідники, які проаналізували стиль життя більш як 55 тис. людей протягом 15 років, визначили - регулярні пробіжки продовжують життя на 3 роки.

"Все завдяки тому, що біг дає кардіонавантаження, які так потрібні для здоров'я серця", - розповідає Уляна Супрун у facebook.

При цьому, не обов'язково пробігати довгі дистанції - 5-10 хвилин бігу щодня у комфортному темпі буде більше ніж достаньо. Але, якщо є змога, - бігати можна більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зі сліпотою та без зубів: Супрун вразила кількістю хвороб, які провокує куріння

Майже в кожному дослідженні, щодо бігу цифри вражають: для людей, які регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності - на 30%. Водночас, що нижче рівень активності, то вищий ризик смертності з будь-якої причини. Малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.

Проте, якщо немає вільного часу на біг - намагайтесь проводити активно кожну вільну хвилину: робіть руханку, стрибайте, танцюйте. Займайтесь такою фізичною діяльністю, яка вам найбільше подобається.

Раніше розповіли, що нітрати - це не завжди отрута. Це солі, які складаються із азотної кислоти і є є частиною багатьох рослин, ґрунту і навіть нашого організму.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, для чого треба бігати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути