Ексклюзиви
середа, 31 липня 2024 16:21

Суддя, у якої журналісти знайшли російських паспорт, щомісяця отримує з держбюджету по 200 тис. грн

Суддя, у якої журналісти знайшли російських паспорт, щомісяця отримує з держбюджету по 200 тис. грн
Торік у березні рішенням Вищої ради правосуддя Валентину Сімоненко звільнили з посади судді Верховного суду у зв'язку з поданням нею заяви про відставку. Фото: t.me/cxemu

Колишня суддя Верховного суду Валентина Сімоненко, у якої журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" знайшли російський паспорт, щомісяця отримує майже 200 тис. грн довічного утримання із державного бюджету.

Про це повідомили "Слідство.Інфо".

25 липня Вища рада правосуддя відмовилася скасовувати відставку судді, повідомляють.

За даними журналістів програми "Схеми: корупція в деталях", Сімоненко отримала російський паспорт у 2003 році.

Під час отримання громадянства РФ Сімоненко працювала суддею в Апеляційному суді Севастополя.

Паспорт громадянки РФ на ім'я Валентина Смірнова видав орган внутрішніх справ у станиці Вешенській в Ростовській області РФ. У базах даних витоку мешканців РФ вказано, що станом на 2015 та 2017 роки Сімоненко була зареєстрована саме в цьому регіоні. У базі - дані її російського паспорту, повідомляли "Схеми".

"Це може свідчити про те, що Валентина Сімоненко не виходила з громадянства РФ", - писали журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія огидно набрехав - голова Центру протидії корупції

"Суддів, у яких виявляють будь-яке іноземне громадянство, можуть звільнити, а у випадку з Валентиною Сімоненко їй можуть скасувати відставку, яка передбачає довічне грошове утримування (Сімоненко щомісяця отримує близько 200 000 гривень). Але ВРП вирішила цього не робити, бо не має достатньо доказів наявності у судді російського громадянства", - повідомили "Слідство.Інфо".

ВРП прийшла до такого висновку, бо у Службі безпеки України зазначили, що у них немає інформації про наявність чи відсутність російського паспорта у Сімоненко, повідомляють.

Сама суддя у відставці заявила ВРП, що не зверталася до будь-яких органів РФ щодо присвоєння їй ідентифікаційного податкового номера і заперечила його отримання.

У червні суддя з громадянством Російської Федерації Богдан Львов програв апеляцію. Шостий апеляційний адміністративний суд пристав на доводи представників Верховного суду і Служби безпеки України і скасував рішення суду першої інстанції - Київського окружного адміністративного суду - щодо поновлення Львова на посаді судді ВС і виплати йому заробітної плати "за час вимушеного прогулу".

У квітні "Схеми" повідомляли, що суддя ліквідованого Окружного адміністративного суду міста Києва Аріна Літвінова є громадянкою РФ.

Зараз ви читаєте новину «Суддя, у якої журналісти знайшли російських паспорт, щомісяця отримує з держбюджету по 200 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути