середа, 28 жовтня 2020 03:00

Судді КС попалися на недостовірному декларуванні

Судді КС попалися на недостовірному декларуванні
Конституційний суд скасував недостовірне декларування. Фото: ТСН

Судді Конституційного суду Україні прийняли рішення в "справі про незаконне збагачення" у власних інтересах.

Ознаки декларування недостовірної інформації виявили у двох суддів Конституційного суду - Ірини Завгородньої та Сергія Головатого, йдеться в заяві Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Це порушення статті 366–1 Кримінального кодексу України. Сьогодні судді голосували за визнання цієї статті неконституційною. Це свідчить про наявність у Ірини Завгородньої та Сергія Головатого конфлікту інтересів під час участі в прийнятті рішення. Закон забороняє суддям брати участь у справі за таких умов", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК нагадали, що у декларації Сергія Головатого за 2019 рік виявлено 3,6 мільйона гривень недостовірних відомостей. У Ірини Завгородньої за 2018 рік виявлено недостовірних відомостей на 615 тисяч гривен, а у декларації за 2019 рік - 754 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв повернути відповідальність за недостовірне декларування

"Розгляд цими суддями справи ставить під питання об'єктивність рішення Конституційного суду. І це в той час, коли мова йде про справу, від якої залежить майбутнє України, її сприйняття на міжнародному рівні, доступ українців до правди про життя посадовців", - зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Також в НАЗК нагадали, що ще раніше, під час перевірки щорічних декларацій судді Конституційного суду Володимира Мойсика, НАЗК встановило ознаки злочину передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України - використання завідомо підробленого документа. Крім цього, НАЗК склало адміністративні протоколи щодо неподання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані суддями КСУ Володимиром Мойсиком та Ігорем Сліденком.

27 жовтня, Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.
Рішення набирає законної сили з моменту його ухвалення.

Зараз ви читаєте новину «Судді КС попалися на недостовірному декларуванні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути