вівторок, 21 серпня 2007 10:50

Суд зобов"язав ЦВК виконати бажання НУ-НС і БЮТ

Окружний адміністративний суд Києва зобов"язав Центральну виборчу комісію визначити порядок підтвердження нездатності виборця самостійно пересуватися і голосувати на виборчій дільниці.

Таке рішення суд ухвалив у понеділок, розглянувши позови Блоку Юлії Тимошенко і блоку "Наша Україна-Народна самооборона".

Колегія суддів визнала неправомірним постанову ЦВК "у частині затвердження форми заяви виборця, тимчасово нездатного пересуватися самостійно, із проханням забезпечити йому можливість голосування вдома".

Суд зобов"язав ЦВК прийняти постанову, у якій мають бути затверджені обов"язкові вимоги до заяв про голосування вдома, а також визначити процедуру перевірки інформації в них.

"На жаль, як і попередні рішення цього суду, що стосуються реєстрації БЮТ, це рішення довіри не викликає", - сказав представник Партії регіонів у ЦВК Владислав Забарський.

За його словами, територіальні комісії наділені достатніми повноваженнями для перевірки обґрунтованості голосування вдома в кожному конкретному випадку.

"Насправді жодних підстав для того, щоб скористатися голосуванням удома з метою фальсифікації, бути не може", - переконаний Забарський.

Він певен, що у випадку ужорсткішання вимог близько 2 млн виборців не зможуть проголосувати вдома.

ЦВК постановою від 13 серпня передбачила, що особам, які бажають голосувати вдома, достатньо надати просту заяву.

Представники НУ-НС і БЮТ відразу ж звернулися до суду з позовами про визнання постанови ЦВК протиправною.

"(ЦВК) не було визначено, хто повинен підтвердити, що такі громадяни дійсно не здатні самостійно пересуватися, оскільки це створює умови для можливих фальсифікацій", - сказав перший заступник керівника юрдепартаменту НУ-НС Валерій Карпунцов.

НУ-НС і БЮТ наполягали на необхідності зобов"язати ЦВК визначити чіткий порядок підтвердження нездатності самостійно пересуватися громадян, що виявили бажання голосувати вдома.

У ході розгляду обидва позови були об"єднані в одне провадження, пише "Комерсант-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Суд зобов"язав ЦВК виконати бажання НУ-НС і БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути