пʼятниця, 28 вересня 2007 16:23

Суд примусив московський ЦУМ зняти скандальну рекламу (ФОТО)

ФАС Росії визнала рекламну кампанію акції "Скоро в школу", що містить такі слогани як "Хто не в Prada, той лох!" і "Всі люди, як люди, а я в Burberry", образливою. Тепер Цуму загрожує до 500 тис. крб. штрафу.

Федеральна антимонопольна служба визнала ВАТ "Торговий дім ЦУМ" порушником законодавства про рекламу за розповсюдження на будівлі Цума реклами "Скоро в школу".

Рекламна кампанія визнана неналежною, оскільки містить образи по відношенню до дітей і їхніх вікових цінностей, зокрема, в рекламі були слогани "Бери бабло, пішли в ЦУМ!", "Хто не в Prada, той лох!", "Всі люди, як люди, а я в Burberry", "Ось я і в школу! Тепер мене цікавлять тільки шмотки. А ви, два старі виродки, мені більше не потрібні!", "Хочу бути багатим, знаменитим, їздити на Bentley, одягатися тільки в ЦУМ", "Світло мій, ЦУМ, скажи, я чи в школі всіх модніше?".

ФАС Росії встановила, що реклама формує негативне ставлення до тих, хто не скористався послугами Цума і не придбав рекламовані товари.

На думку ФАС, ця реклама "заохочує у неповнолітніх хворий тягу до речей, формуючи комплекс неповноцінності у тих, хто не одягається в Цумі".

Антимонопольне відомство винесло розпорядження про усунення порушення. Крім того, Цуму загрожує від 40 тисяч до 500 тисяч рублів адміністративного штрафу. Слухання у цій адміністративній справі призначені на 11 жовтня.

У Цумі відмовилися коментувати це розпорядження антимонопольного органу до 11 жовтня, повідомляє Правда.ru.

Зараз ви читаєте новину «Суд примусив московський ЦУМ зняти скандальну рекламу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути