Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 18:12

Суд санкціонував арешт мера Ставрополя

Жовтневий районний суд Ставрополя в четвер виніс ухвалу про арешт міста Дмитра Кузьміна, що знаходилося в міжнародному розшуку мера.

Суд таким чином, у відсутність обвинуваченого, задовольнив клопотання краєвого управління Слідчого комітету при Генпрокуратурі про висновок Кузьміна під варту.

Відносно Кузьміна, відчуженого на якийсь час слідства від посади, збуджено дві кримінальні справи. Він звинувачується в перевищенні посадових повноважень і зловживанні посадовими повноваженнями. Кузьмін, що очолював ставропольський список "Справедливої Росії", 26 листопада був знятий з виборів за рішенням Верховного суду, а потім потрапив під кримінальне слідство. На початку грудня він був оголошений у федеральний розшук, а незабаром - в міжнародний, оскільки, за інформацією правоохоронних органів, він ховається від наслідку за кордоном.

Окрім Кузьміна, кримінальні справи збуджені також відносно ще двох представників ставропольської "Справедливої Росії" - депутата краєвої думи Олени Бондаренко і спікера краєвого парламенту Андрія Уткіна. У березні 2007 року Ставропольський край став єдиним регіоном, в якому на виборах до місцевого парламенту "Справедлива Росія" на чолі з Кузьміним завдала поразки "Єдиній Росії", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Суд санкціонував арешт мера Ставрополя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути