субота, 10 жовтня 2020 18:29

Суд Чикаго заочно звинуватив мешканця Полтави у нелегальному експорті зброї

Суд Чикаго заочно звинуватив мешканця Полтави у нелегальному експорті зброї
Суд США звинувачує українця в незаконому обігу зброї. Фото: .radiosvoboda.org

Підприємцю з Чикаго та українцю з Полтави в американському суді висунули звинувачення в нелегальному експорті зброї з США до України.

Про це з посиланням на дані обвинувального акту з окружного суду США в Чикаго 10 жовтня повідомляє "Голос Америки".

Слідчим вдалося з'ясувати, що в період з 2014 по 2016 роки власник фірми, яка продає устаткування для горизонтального буріння, 33-річний Ґлен Степул змовився з українцем 38-річним Андрієм Якіним, мешканцем Полтави. Вказується, що Степул проживає у Маямі Біч (Флорида), але має бізнес в Іллінойсі.

Ці особи вивезли або спробували вивезти зі США в Україну затвори та стволи пістолета з нержавіючої сталі без отримання на це необхідного дозволу Державного департаменту США, що є порушенням законів про контроль над експортом зброї. Також Степул, Якін та ще один співучасник, змовившись, експортували або спробували експортувати приціли для гвинтівок та камери нічного бачення без дозволу американського Міністерства торгівлі, що є порушенням Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження.

За версією обвинувачення, Степул ховав частину заборонених для експорту товарів у коробках із бурового обладнання, яке надсилав до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній військовослужбовець торгував зброєю

У митній декларації Степул неправдиво описував товар як "товари для дому", "косметика", "іграшки", "канцтовари" і подібні речі. Вантаж перехопили на митниці Львова у вересні 2014 року.

Під час слухання в Окружному суді Чикаго, де оголосили обвинувачення, Степул визнав себе невинним за всіма статтями, від незаконного експорту до неправдивого заповнення декларацій. Наступне слухання щодо його статусу суддя призначив на 16 грудня нинішнього року.

США видали ордер на арешт Якіна, який, як вважає слідство, мешкає у Полтаві.

Окремо видання зазначає, що обвинувачувальний акт не є доказом вини, особу назвати винною може лише остаточне рішення суду.

На Житомирщині посадовців оборонного заводу викрили на зловживаннях із держкоштами, що призвело до неякісного ремонту броньованої техніки для українських Збройних Сил.

Як зазначається, придбана продукція не відповідає передбаченим Державним стандартом вимогам, що напряму впливає на якість зварювання броньованих частин корпусу техніки. Водночас, це становить загрозу життю і здоров'ю екіпажу бойової машини.

Зараз ви читаєте новину «Суд Чикаго заочно звинуватив мешканця Полтави у нелегальному експорті зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути