Ексклюзиви
вівторок, 17 листопада 2009 11:19

Студенти розповіли, що їх домагався ректор-педофіл

Студенти розповіли, що їх домагався ректор-педофіл

Студенти Державної академії водного транспорту, ректора якої підозрюють у розбещенні неповнолітніх, розповіли, що Василь Михайлов домагався студенток.

"У нас кажуть, що він примушував їх до інтиму заради заліків та оцінок", - розповів студент Андрій.

В академії цю інформацію заперечують.

"У нас ніколи жодних підозр щодо Василя Сергійовича не було", - каже перший проректор академії Олександр Зорька.

У будинку ректора спілкування з пресою уникають. Завідуюча вулицею, квартальна Клавдія Зайцева розповіла, що з Михайловим особисто тісно ніхто із сусідів не спілкувався, бо в тому не було потреби.

"Сюди, на Знам"янську, приїжджала міліція з обшуком, але з найближчих сусідів ніхто не захотів йти понятими. Михайлов з дружиною Ольгою жили замкнуто, навіть трохи зарозуміло. За останній рік у цьому будинку сильно не шуміли. Василя Сергійовича і його дружину я бачила тільки в машинах. У вихідні вони кудись виїжджали з дому, кажуть, що у них є десь під Києвом дача. Мені чомусь запам"яталося, що в них часто змінювалися домробітниці і собаки, останній собака з"явився буквально місяць-півтора тому", - розповіла сусідка ректора Наталія.

За словами родичів Михайлова, він кілька років тому розлучився зі своєю дружиною, яка, до речі, зустрічала його з дитиною в аеропорту Бориспіль у день затримання.

Журналістам вдалося поспілкуватися з дружиною Михайлова, Ольгою: "Я спеціально приїхала в аеропорт, щоб показати Васі сина. Ми з ним розлучені, у мене інший чоловік, тому колишній чоловік бачить дітей рідко. Затримання і звинувачення дуже важко пережила донька. Я не вірю, що Вася розбещував дітей, швидше за все, його хтось замовив".

Як повідомлялося раніше, в результаті обшуку в квартирі ректора Державної академії водного транспорту Василя Михайлова, якого підозрюють у розбещенні неповнолітніх, виявлено диски з порнографічної продукцією, три відеокамери, і $ 180 тисяч.

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва у четвер, 12 листопада, обрав запобіжним заходом для професора-ректора Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного Василя Михайлова, якого підозрюють в розбещенні неповнолітніх, утримання під вартою терміном два місяці.

Як повідомив представник прес-служби Головного управління з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ, ректора утримуватимуть у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо також, що 12 листопада міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що ректора Державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного в Києві Василя Михайлова підозрюють в організації угрупування, яке причетне до зґвалтувань, у тому числі педофілії.

"У нас є повний набір доказів злочинної діяльності громадянина Михайлова", - запевнив міністр внутрішніх справ.

Луценко наголосив, що Михайлов є доктором технічних наук, професором, номінантом премії Людина року, має багато нагород і відзнак. У 2004 році, за словами Луценка, Михайлов був довіреною особою кандидата в президенти Віктора Януковича.

За матеріалом Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Студенти розповіли, що їх домагався ректор-педофіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути