понеділок, 21 червня 2010 09:43

Студента київського університету звинуватили у педофілії

Студента київського університету звинуватили у педофілії

Студента столичного університету ім. Грінченка Дмитра Корнійця звинуватили у педофілії.

За словами одеських правоохоронців, студент, нібито, розбещував неповнолітніх під час роботи вожатим у таборі на Чорному морі. Освітяни у відповідь закидають - міліціонери не мають ніяких фактів, а арешт спланували, щоби отримати відкупні в батьків студента.

Андрій Халяпін, батько потерпілої дівчинки, у 2008 році заявив, що Дмитро примусив його дитину роздягнутися та робити непристойні речі.

Студента заарештували у таборі. За його словами, впродовж десяти діб його били міліціонери, а коли пригрозили зґвалтуванням, він погодився підписати зізнання.

На руках у Дмитра експертиза побиттів - тут описані подряпини на плечах, які утворилися від дії тупого предмета, у матеріалах справи про побиття ні слова.

Матір хлопця Віра Корнієць розповіла, що після арешту сина їй дзвонили невідомі та вимагали 15 тисяч доларів за його звільнення. Вони пригрозили: кожного дня сума підвищуватиметься на 2 тисячі.

Рідні Дмитра не сумніваються, що правоохоронці вибили зізнання, щоби запросити викуп - наступного ранку замість 15 тисяч доларів рідні мали привезти сто. Інакше пригрозили вбити їх і сина.

Вожаті і фізруки, які працювали з Дмитром того літа в таборі в один голос переконують, що правоохоронці взяли не того. У ніч інциденту через паркан санаторію переліз невідомий. Про невідомого збоченця говорили одразу кілька відпочивальників, його опис не співпадає з описом Дмитра.

Спочатку Дмитра підозрювали у зґвалтуванні неповнолітньої, потім експертиза показала, що статеві органи дівчинки не ушкоджені. За словами керівника кримінальної міліції у справах дітей УМВС в Одесі Олександра Лисого, Дмитро, нібито, представився гінекологом та говорив дітям, що буде їх оглядати.

Міліція вимагає відрахувати Дмитра з вузу, але ректорат університету Грінченка стає на захист студента, говорячи, що його арешт - це продумана комбінація.

"Почала спливати інформація про батька цієї дівчинки (яка піддалася зґвалтуванню – ред.), який був пов'язаний як з МВС так і облпрокуратурою. Тому, що один з чоловіків, який бив Діму, сам говорив, що він друг сім'ї", - розповіла проректор університету ім. Грінченка Світлана Калашникова.

Після інциденту минуло два роки. Батьки скаржники тепер спілкуються із пресою крізь зачинені двері.

Мати постраждалої дівчинки заявила, що її чоловік ніколи не працював у правоохоронних органах.

Міліція вимагає для Дмитра трирічного ув'язнення. Попереду ще кілька судових засідань. Дмитро сподівається, що отримає виправдальний вирок.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Студента київського університету звинуватили у педофілії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути