Ексклюзиви
пʼятниця, 23 липня 2010 19:09

Страхова медицина зруйнує сучасну систему охорони здоров'я - онколог

"Я ставлюся достатньо песимістично до різкого введення страхової медицини в Україні. І я побоююся, що нас може очікувати дуже велике фіаско", - відзначив у коментарі Gazeta.ua директор Національного інституту раку.

"Страхова медицина - це доля багатих країн. Для того, щоб ввести ті принципи страхової медицини, на яких вона базується у багатьох розвинутих країнах, потрібно мати інфраструктуру. Якщо ми завтра запропонуємо стягувати ще один податок з населення, а у відповідь не надамо ні більш якісної медичної допомоги, ні нових палат, лікарень, обладнання і будемо називати це "страховою медициною", нічого хорошого з цього не вийде. А зараз ми дійсно нічого цього не зможемо дати", - наголосив головний онколог.

За його найкращими прогнозами, створити хорошу медичну систему, стягуючи страховий податок вже зараз, можна лише через 10 років.

"Окремі кроки по введенню страхової медичної системи, безумовно, робити треба. Але це мають бути пілотні проекти у окремих селах і містечках. Я би наприклад взяв декілька таких міст з різних регіонів, "відіграв" би на них різні моделі, щоб провести попередній перегляд можливих невдач", - запропонував лікар.

Він вважає, що різке запровадження страхової медицини може зруйнувати теперішню систему.

"А після експериментів вводив би найкращу з моделей по всій країні. Бо якщо завтра ми оголосимо "у нас страхова медицина", то та система медицини, яка існує на сьогодні, може бути просто зруйнована", - відзначив Щепотін.

Нагадаємо, серед позитивних моментів страхової медицини виділяють зменшення кількості хабарів

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Страхова медицина зруйнує сучасну систему охорони здоров'я - онколог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути