понеділок, 12 липня 2010 14:47

Столичні лікарі відмовляють від купання у фонтанах

Столичні лікарі відмовляють від купання у фонтанах

У Київських фонтанах купатися небезпечно. Лікарі заявляють, що у воді з міських фонтанів багато інфекцій, пише газета Блик.

"Вода сюди подається водопровідна, тобто такої ж якості, як і в будинки киян. Наші фахівці чистять їх щопонеділка. І все-таки для купання призначені басейни, озера, річки - але не міські фонтани. Краще піти поплавати в спеціально відведених місцях", - сказала начальник прес-служби АК Київводоканал Тетяна Регурецька.

Незважаючи на те, що комунальні служби ретельно стежать за чистотою підшефних водойм, вода у фонтанах за тиждень все одно застоюється.

Крім цього, у фонтанах перуть одяг і миються бомжі. Водночас, як пише видання, купаючись у фонтані, можна поранитися гострими деталями, схованими під водою.

"Навіть якщо у фонтанах є фільтри, вони забиваються, а значить, вода застоюється. Звідси ризик підхопити будь-які кишкові інфекції: герпес, ентеровірусні, короновірусні інфекції. А ось чутки про те, що у фонтані можна заразитися СНІДом, - неправда", - сказав Віктор Матяш, головлікар клініки інфекційних захворювань інституту Громашевського.

"Скупавшись у фонтані, можна запросто обзавестися яким-небудь грибком. Або дерматитом. Особливо влітку. Бо чим сильніше прогрівається вода, тим більше в ній розвивається бактерій", - попереджає Наталія Заруцька, начальник медицини в поліклініці Київського шкірно-венерологічного диспансеру.

"Якщо у людини слабкий імунітет, і вона купалася у тому ж водоймищі, що і тварина, вона з легкістю може перехопити яку-небудь хворобу у братів менших. Може заразитися коковою інфекцією (стрептокок, стафілокок), грибковими ураженнями шкіри і навіть підчепити коростяний кліщ", - сказав Віталій Плисюк, головлікар столичної ветеринарної клініки.

Зараз ви читаєте новину «Столичні лікарі відмовляють від купання у фонтанах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути