Ексклюзиви
понеділок, 19 квітня 2021 20:23

Ставлення чехів до росіян погіршилося - експерт

Ставлення чехів до росіян погіршилося - експерт
Олег Жданов: "У Путіна немає обличчя, немає моралі і принципів". Фото: Facebook

Вислання російських дипломатів з Чехії матиме серйозні наслідки для Росії. У Празі вже відбулися демонстрації, лунають заклики не пускати росіян до Шенгенської зони. Про це Gazeta.ua розповів політолог Олег Жданов.

"Прем'єр-міністр Чехії вже оголосив, що відносини двох держав будуть перезавантажені, – каже він. – Чехія вимагатиме від Росії пояснень стосовно діяльності російських спецслужб на її території. Отже, для РФ будуть великі наслідки.

На теренах Європи Росія могла влаштовувати диверсії. У вибухах військових складів в Україні слід шукати корупційну складову. Треба розслідувати стан цих складів до і після вибуху – скільки було боєприпасів, куди вони вивозилися, за якими контрактами. На момент початку бойових дій у 2014 році близько 70 відсотків боєприпасів, що зберігалися на складах, були не на балансі Міністерства оборони, а на балансі фірми "ТАСКО", що є приватною, але складається з 25 державних підприємств. Вона має монопольне право на утилізацію боєприпасів, що зберігаються в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадянам Росії хочуть заборонити в'їзд до ЄС

Ставлення до Росії в світі вже змінилося, стверджує експерт.

"Чехи влаштували акцію протесту біля російського посольства. Опудало Путіна в червоних трусах посадили на золотий унітаз. Також була акція біля місця компактного проживання росіян у Празі. Погіршилося ставлення чехів і до російської діаспори, і до самої Росії. Є відлуння і в інших країнах. Президент Естонії виступив із пропозицією заморозити видачу віз для росіян і заборонити їм в'їзд у Шенгенську зону. Це є прямим наслідком поведінки Російської Федерації на теренах Європи", – сказав він.

Навряд чи ці події якось відіб'ються на політиці Кремля, підсумовує Олег Жданов.

"У Путіна немає обличчя, немає моралі і принципів. У нього є лише бажання зберегти владу, створити імперію й очолювати її до кінця життя. Він анітрохи не переймається долею цих складів. Головна стратегія Росії – не зважати ні на кого, жити тільки власними інтересами".

МЗС Чехії повідомило про вислання з країни 18 російських дипломатів. Виявилося, що це працывники російських спецслужб, які причетні вибухів складів боєприпасів у Чехії в 2014 році.

Зараз ви читаєте новину «Ставлення чехів до росіян погіршилося - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути