середа, 18 квітня 2007 17:50

Стародавні рецепти дали надію на лікування раку

В результаті експериментів на мишах американські учені дійшли висновку, що лікувальна трав"яна суміш, виготовлена по рецепту Аюрведи, уповільнює зростання ракових пухлин і, можливо, запускає процеси запрограмованої клітинної загибелі в злоякісних клітках.

Дослідники з Інституту раку при Пітсбургськом університеті вивчали властивості засобу традиційної індійської медицини під назвою тріфала (trifala). Згідно Аюрведі, тріфала допомагає при лікуванні хвороб кишковика, а також стимулює травлення.

Попередні дослідження на культурах ракових кліток показали, що тріфала може володіти антираковими властивостями. Дослідники під керівництвом професора Саньяйі Шрівастаї вирішили перевірити цю гіпотезу на мишах, до підшлункових залоз яких були внесені ракові клітини людини.

Частина піддослідних тварин п"ять разів в тиждень отримували рідину з індійською трав"яною сумішшю. Розтин, проведений через чотири тижні, показав, що у мишей, що отримували ліки, розмір пухлин був в середньому удвічі менший, ніж у решти тварин. Крім того, в підшлунковій залозі тварин були виявлені підвищені рівні протеїнів, зухвалих апоптоз – процес запрограмованої загибелі старих або пошкоджених кліток.

У ракових клітках механізм апоптоза зазвичай не функціонує, чим частково і пояснюється швидке зростання і розповсюдження злоякісних пухлин.

За словами професора Шрівастави, застосування тріфали ніяк не позначилося на діяльності здорових клітин підшлункової залози гризунів. На цій підставі учений припускає, що підвищений рівень зв"язаних з апоптозом протеїнів пояснювався в першу чергу прискореною загибеллю злоякісних клітин.

В даний час учені зайняті підготовкою нової серії експериментів, які остаточно доведуть антиракові властивості аюрведичного зілля. Звіт про дослідження був представлений на щорічній конференції Американської асоціації з вивчення раку, повідомляють Мєдновості.
Зараз ви читаєте новину «Стародавні рецепти дали надію на лікування раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути