субота, 17 травня 2008 15:56

Стан письменника Чингиза Айтматова задовільний, але він ще в лікарні

Медики повідомляють про покращення стану здоров"я письменника Чінгіза Айтматова, госпіталізованого в п"ятницю в Республіканку клінічну лікарню в Казані (Татарстан). "Більше ми сказати нічого не можемо за домовленістю з посольством Киргизії в Росії, оскільки він - громадянин Киргизії", - заявило джерело в керівництві Мінохоронздоров"я Татарстану.

Керівництво лікарні також відмовилося повідомити що-небудь про стан пацієнта. "Син Айтматова заборонив нам давати яку-небудь інформацію про батька", - повідомив один з керівників лікарні, але підтвердив, що стан письменника в суботу покращився.

Відзначимо, що Чінгіз Айтматов приїхав до Казані ввечері 15 травня для участі в зйомках документального фільму "І довше за століття триває день". Фільм про письменника створює знімальна група телеканалу "Росія". Під час дводенного перебування в республіці були заплановані зустрічі Чінгіза Айтматова з Президентом Татарстану Мінтімером Шаймієвим. Крім того, письменник планував зустрітися зі своїми родичами і відвідати Кукморський район. Ці місця пов"язані з предками письменника по лінії матері.

Проте вранці 16 травня Чінгіз Айтматов відчув нездужання і звернувся за медичною допомогою. Вдень він був госпіталізований в провідний медичний центр Татарстану - Республіканську клінічну лікарню.

Як повідомив міністр охорони здоров"я РТ Айрат Фаррахов, за станом письменника постійно стежать кращі лікарі республіки. Надається вся можлива медична допомога. Крім того, в РКБ знаходиться головний нефролог Москви професор Наталія Томіліна.

Відзначимо, що у зв"язку з госпіталізацією Чінгіза Айтматова до Казані прибув Надзвичайний і Повноважний посол Киргизської Республіки в РФ Раїмкул Аттакуров.

Сьогодні вранці в лікарні письменника відвідала і заступник Прем"єр-міністра РТ - міністр культури Зіля Валеєва. Перше, що він сказав: "Як несподівано все сталося". "Це дійсно несподівано для всіх нас, але що робити, всі ми - живі люди, і стан здоров"я може змінитися у будь-який момент. Хочеться сподіватися, що все буде добре. Чінгіз - сильна людина, вірю, що він скоро піде на поправку", - сказала вона, повідомляє ІНТЕРФАКС.

Зараз ви читаєте новину «Стан письменника Чингиза Айтматова задовільний, але він ще в лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути