середа, 23 січня 2008 12:42

Стан екс-президента Індонезії Сухарто знову погіршується

 Стан 86-річного екс-президента Індонезії Мухамеда Сухарто, який вже двадцятий день знаходиться у госпіталі і кілька разів був на межі смерті через відмову  багатьох життєво важливих органів, зокрема серця, легенів, нирок і мозку, знову погіршується - його організм уражений потенційно смертельною інфекцією, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на одного з лікарів колишнього лідера доктора Джоко Рахарджо.

За словами лікаря, медики прагнуть виявити і ідентифікувати бактерію, щоб ввести потрібні антибіотики, але не можуть гарантувати успіху.

Нагадаємо, що три дні тому президентські лікарі відзначали поліпшення стану Сухарто - у неділю він рухав руками і говорив пошепки. Перед цим глава бригади президентських лікарів Марджо Субіандоно заявив журналістам, що у їх пацієнта є всі шанси повністю видужати.

Екс-президент Індонезії 4 січня був доставлений у реанімаційне відділення госпіталю Джакарти "Пертаміна" з анемією, низьким кров"яним тиском і нирковою недостатністю. Через деякий час у нього сталася  відмова багатьох внутрішніх органів, включаючи серце, легені, нирки і мозок. Життя пацієнта відтоді підтримують спеціальні апарати.

Це його одинадцята госпіталізація після вимушеної відставки у травні 1998 року. Відтоді  він переніс три інсульти і не раз впадав в кому, у нього були виявлені різні захворювання життєво важливих органів.

Родичі Сухарто вже сповістили лікарів, що не перешкоджатимуть, якщо ті визнають, що надії на одужання пацієнта немає і вирішать відключити апарати, що підтримують життя.

Сухарто перебував при владі в Індонезії 32 роки аж до травня 1998 року, коли йому довелося залишити  свій пост після масових хвилювань.

Через слабке здоров"я  2007 року з Сухарто були зняті звинувачення у корупції, висунуті вісім років тому. Цивільний позов до нього був поданий восени минулого року. Згідно з індонезійським  законодавством, у разі смерті відповідача відповідальність по ньому перейде на всіх членів сім"ї Стан клану Сухарто оцінюється в 35-40 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Стан екс-президента Індонезії Сухарто знову погіршується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути