Ексклюзиви
субота, 22 червня 2024 16:05

Стало відомо, про що Порошенко домовляється на найбільшій у Європі виставці озброєнь Eurosatory 2024

Автор: eurosolidarity.org
 

П'ятий президент Петро Порошенко, який цими днями бере участь у міжнародній виставці передових систем наземної та повітряної безпеки Eurosatory 2024, відкрив деякі подробиці щодо переговорів із виробниками військової техніки. Виставка відбувається у Парижі раз на два роки і є однією з найголовніших міжнародних подій у світі озброєнь.

Як розповів політик, свої експозиції тут представили дві тисячі виробників з усього світу. Порошенко зазначає: його мета - посилити ефективність комплексу протидії засобам радіоелектронної розвідки "Ай-Петрі", у розробку та виробництво якого він інвестував 200 млн грн. На Eurosatory 2024 Порошенко провів переговори щодо постачання в Україну найсучасніших радіолокаційних станцій.

Автор: eurosolidarity.org
 

Серед обʼєктів уваги - радіолокаційна система Leonardo. "Вона має унікальні технічні характеристики, при цьому дуже компактна. Ми обговорили можливості поставки їх в Україну за рахунок коштів Фонду Порошенка. Для чого це робиться? Щоб ми могли ще далі знаходити російські Орлани, Ланцети, Суперками, Зали і ще ефективніше їх зупиняти та знищувати. Це - нове покоління, ми його ще не маємо на нашій війні. Ми розглядаємо й спільне виробництво цієї техніки в Україні", - розповів пʼятий президент.

Автор: eurosolidarity.org
 

Ще один компонент, який ефективно б доповнив "Ай-Петрі" - це скорострільні зенітні установки. "Ми проводимо переговори про те, щоб налагодити спільне виробництво на території України", - пояснює Порошенко. "Комплекс, який буде знаходити ворожий дрон радаром, захоплювати "Ай-Петрі" і знищувати бойовим модулем артилерії - це моя мрія і це мета", - зазначив політик.

Автор: eurosolidarity.org
 

"І, до речі, ми маємо погану новину для Путіна - посеред двох тисяч компаній, які сьогодні присутні на цій найбільшій виставці в Європі, - тут немає жодної російської компанії, жодного покупця. Бо вони тут не потрібні. А ми зміцнюємо солідарність всього світу для прискорення нашої перемоги. І кожен з нас робить те, що від нього залежить, кожного дня для того, щоб перемога була якнайшвидше", - резюмував пʼятий президент.

Раніше повідомляли, що допомога Збройним Силам України від Фонду Порошенка станом на червень 2024 року перевищила 5 мільярдів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, про що Порошенко домовляється на найбільшій у Європі виставці озброєнь Eurosatory 2024». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути